Repris på de två senaste finalerna i bronsmatchen
Reinaldo Rueda tror på en intensiv match mot Argentina

Repris på de två senaste finalerna i bronsmatchen

Efter att ha blivit taktiskt överkörda av Peru är det dags för La Roja att studsa tillbaka i bronsmatchen mot finalmotståndaren från 2015 och 2016-års Copa América, Argentina.

Chile blev som bekant något överraskande överkörda av peruanerna i semifinalen och är nu ute efter att ta revansch mot Argentina, som man besegrat på straffar i finalerna utav de två senaste turneringarna. Argentina blev liksom Chile nollade i semifinalen och förlorade med 2 – 0 mot Brasilien.

La Roja kom till turneringen utan några större förväntningar på sig, men ju längre man kom i turneringen, desto högre har förväntningarna blivit. Därför kom det lite som en käftsmäll när man åkte på storförlusten mot Peru, som gjorde sin bästa match i turneringen medan Chile gjorde sin sämsta. Det gäller nu att avsluta turneringen på ett bra sätt, och vad är inte bättre då än att slå Messi & gänget igen? Förbundskapten Reinaldo Rueda sade på den sista presskonferensen innan matchen att han vill avsluta turneringen på bästa sätt och tror på en intensiv drabbning med argentinarna som säkerligen vill ta revansch efter finaldebaclen vid tidigare turneringar. Avslutningsvis säger Rueda att han är nöjd med svaren han fått ifrån truppen under turneringen och att han ser framemot att jobba vidare med de yngre spelarna som varit med i landslagstruppen under turneringen.
I Chile kan vi förvänta oss i stort sett samma startelva som i semifinalen, men min magkänsla säger att Jara kommer in och ersätter Maripán samt att Vargas petas, men där har jag inte lika klart för mig vem som ersätter. Även Arias hänger löst efter hans stora misstag vid Perus andra mål och jag ser gärna att Colo Colo-målvakten Brayan Cortés ersätter honom.

Argentina höll jämna takter med brasilianerna och var stundtals det bättre laget men åkte på torsk med 0 – 2 trots två ramträffar. Efter matchen har mycket kritik ifrån det argentinska lägret riktats mot domarna som man menar blåste dem på en straff. Argentina kommer att tvingas till minst två förändringar då både Lautaro Martínez och Marcos Acuña är avstängda. Juventus-spelaren Paulo Dybala förväntas ersätta Martínez medan Lo Celso förväntas ta Acuñas plats. Lionel Messi har haft en turnering, men som vanligt så krävs det bara lite andrum för Messi för att han ska utnyttja det på bästa sätt.

21:00 drar matchen igång och vi hoppas det åldrande La Roja får en sista stor framgång!
Vamos Chile!

Matchfakta
Var: Arena Corinthians, Sãu Paulo (49 205)
När: 6/7, 2019
Tid: 21:00
Domare: Mario Díaz de Vivar (Paraguay)

Eric Häyhtiö@Sanmir12342019-07-06 11:42:00
Author

Fler artiklar om Chile