Vinst i Santiago mot Bolivia.
Vinst

Vinst i Santiago mot Bolivia.

Triumfen i Santiago visade Chile upp sina två olika sidor. Det kunde vi fastställa genom att se skillnaden på första och andra halvan av matchen. Chile öppnade matchen med pondus och var det bollförande laget. Ett exempel var la rojas bolldominas.  I den här situationen kunde inte bolivianerna skapa någon typ av spel. Vi kan jämföra matchen mot Paraguay där det uppstod liknande situationer.  I båda matcherna spelade en stor roll Marcelo Diaz prestationer men i matchen mot Bolivia tillkom även Pizarros spelintelligens till hand. Det är nödvändigt att kommentera det kraftfulla spelet som kommer via kanterna. Det här är mycket viktigt att poängtera eftersom båda målen kommer via spelet från kanterna. Den första kommer från vänstersidan från ett inlägg av Eugenio Mena(akuell för Granada) som resulterar fram till Eduardo Vargas där han kan skjuta in bollen i mål. Den andra börjar med ett samspel från just Vargas och Vidal. Från kanten passar Vargas in bollen till Vidal där han lägger en djupledsboll tillbaks.  Bollen är påväg ut till inspark men Edu lyckas rädda den från en täckande back. Han passar tillbaka till Arturo som är inne målområdet där ett försökt till inlägg mot Sanchez resultarar ribbträff via touch på en bolivianskspelare där av landar den framför Alexis som kan nicka in bollen i mål. Samtidigt med Chiles agressiva spel kan vi se hur i mittplan görs ett misstag av en passiv David Pizarro. Detta resulterar till en målchans och bolivanerana förlåter inte. Marcelo Moreno Matins erövarar boll från Pizarro passar till en medspelare samt gör en djupledslöpning och får en genomskärare vilket gör att han ensam mot bravo kan skjuta in bollen.  Jag vill även betona att Chile skapade många målchanser i första halvlek men lyckades inte fullborda dem.  Med Pizarro på plan kunde vi se hur mittfältet fick en annan dimension tack vare sin speluppfattning och intellingens. Man kunde även se att kommunikationen med spelarna var inte den bästa vilket resulterade felpassningar. Det krävs lite mer tid för Pizarro att anpassa sig i Sampaolis spelsystem.
 
Andra halvlek karaktisärar Chiles ineffektivet att avgöra matchen. Chile hade möjlighet att göra mål i ett par chanser. Ett exempel var en fristående Vidal som kunde avgöra matchen med ett skott men lyckades inte. Ju mer andra halvlek pågick kunde vi se ett Chile tappa rytmen och aggresiva spelet. Det tog oss till slutet av matchen att avgöra genom ett nickmål av Arturo Vidal från ett inlägg av Beausejour.  Trots att Chiles spel sjönk under hela andra halvlek kunde inte Bolivia utnyttja omständigheterna att skapa något framåt.
 
Avslutningsvis skulle jag vilja säga att Pizarros återkomst lyfte mittfältet ett snäpp tack vare hans pondus och kvaliteer på plan. Man kan se hur säkerheten samt kvaliten florerar ut på plan när bollen spelas via hans fötter.
 
Trots skillnaderna mellan första och andra halvlek visade Chiles tiumf en positiv utveckling till vägen mot VM I Brasilien

Alejandro Fernandez2013-06-14 11:03:00
Author

Fler artiklar om Chile