SAIK mästare efter förlängning
Björkman - matchvinnare!

Sandvikens AIK vann Champions Cup 2005! Detta efter en förläningsseger mot Neftyanik med 3-2. Matchvinnare blev Gustav Björkman.

Sandviken-SKA Neftjanik 3-2 (0-1) - efter förlängning
Sandvikens mål: 1-2 (54) Daniel Mossberg, 2-2 (59) Henrik Hagberg, 3-2 (103) Gustav Björkman
Neftyaniks mål: 0-1 (30) Sergej Burlakov, 0-2 (47) Anatolij Suzdalev

Sandviken blev alltså champions i Champions Cup. Men det började mindre bra för SAIK. Man kom inte alls i gång med det fina spel man visade upp i gårdagens match mot Zorkij. Enkla misstag och anfallspelet var under all kritik. Det som försöktes med rann oftast ut i sanden när man kom över mittlinjen. I halvtid var det Neftyanik som hade ledningen, 0-1. Det var Sergej Burlakov, som bröt in i straffområdet och slog in bollen bakom Gabriel Brindholm.

Andra halvlek började inte heller bra. 0-2 rätt så omgående, när Anatolij Suzdalev gör mål på en hörna. Sen kom Sandviken i gång och började spela mycket bättre. Man klev längre upp i banan med laget och gjorde på så sätt lättare för sig. Det skapades många chanser åt båda hållen, men det var Sandviken som gjorde mål. Reducering står Daniel Mossberg för, när han nätar på en kontring. Kvitteringen stod Henrik Hagberg för, när han fem minuter senare sätter bollen i nät. Efter fulltid var resultatet 2-2 och förläning fick ta vid.

Förlängningen kändes helt öppen på förhand och det var den också. Utvisningar var dock det som avgjorde. I mitten av den första förläningskvarten sitter det två spelare på Neftyaniks botbänk. Denna möjlighet utnyttjar SAIK och avgör matchen. Matchvinnare blev Gustav Björkman, som lätt petar in bollen i mål. Gustav gav inte bara laget segern, han tog även revansch på sig själv. Han missade ett riktigt hett läge precis innan slutsignalen vid 90 minuter.

SAIK blev i och med segern 20000 kronor rikare, ett alltid lika välkommet tillskott till kassan. SAIK har börjat försäsongen lysande, med fyra segrar på lika många matcher och målskillnaden 34-9. En perfekt start på säsongen, för ett SAIK som ser otroligt starkt ut.