Semifinalseger mot Bollnäs
Är det en kamin? Nej, det är Patrik Nilsson som är så het!

Sandviken får möta Edsbyn i den första finalen av Svenska Cupen. Bollnäs besegrades i semifinalen med 5-4.

SANDVIKENS AIK - BOLLNÄS GIF 5-4 (1-2)
0-1 (2) Ville Aaltonen, 1-1 (14) Patrik Nilsson, 1-2 (21) Hans Åström, 2-2 (36) Daniel Mossberg, 3-2 (39) Patrik Nilsson, 4-2 (43) Gustav Björkman, 5-2 (52) Stefan Andersson, 5-3 (58) Daniel Skarps, 5-4 (59) Hans Åström

Matchen började inte bra för SAIK:s del. Redan efter två minuters spel gör Ville Aaltonen 1-0 till Bollnäs. Bollnäs hängde efter det målet med i matchen, fram tills den fjortonde minuten då Patrik Nilsson sätter sitt tionde mål i turneringen och kvitterar. Sju minuter senare tar Bollnäs ledningen, Hans Åström gör det målet - matchens snyggaste mål. Henrik Heed dribblar sig genom Sandvikens försvar och ger Hans Åström öppet mål. Bollnäs spelade bra, hade några fler chanser men det stod 2-1 i halvtid.

När andra halvleken började tog SAIK över igen. Rätt så snabbt tar man ledningen, genom Daniel Mossberg och senare gör Patrik Nilsson sitt andra mål till 3-2. Stefan Andersson satte en straff till 5-2 och däremellan gjorde Gustaf Björkman ett mål. Då kunde man tro att det var helt avgjort, men så var det inte. Med två minuter kvar reducerar Daniel Skarps och lite senare gör Bollnäs även 5-4, Hans Åström. De kom dock inte närmre, utan SAIK vinner matchen. Helt rättvist gör man det och det blev onödigt spännande på slutet.

Under den första halvleken kolliderade Henrik Hagberg med Bollnäs Fredrik Spinnars. Båda fick lämna planen skadade, men efteråt verkade det inte vara något allvarligt. I fall Hagberg är med i finalen återstår att se. Den spelas mot Edsbyn klockan 15.00. Vinnaren kammar hem vinstpengar på 50000 kronor. Förloraren får 10000 mindre.

Vill du skriva för Sandvikens AIK på SvenskaFans.com/bandy? Läs mer här.

SVT sänder
Samandra utav semifinalen mellan SAIK och Bollnäs sänds vid ungefär 13.30 på SVT 24. Finalen mellan Edsbyn och Sandviken direktsänds på klockan 14.15.