Sandviken - Mjöndalen 5-0
Sandviken gjorde ett mål på hörna. Patrik Nilsson.

Ett trögstartat och skadedrabbat SAIK vann sin andra match i World Cup mot Mjöndalen med 5-0.

SANDVIKENS AIK - MJÖNDALEN 5-0 (2-0)
1-0 (21) David Elfving, 2-0 (25) Stefan Söderholm, 3-0 (37) Patrik Nilsson, 4-0 (45) Marcus Wedin, 5-0 (60) Linus Forslund

Sandviken kom till spel mot Mjöndalen med många spelare borta. De båda Daniel, Berlin och Eriksson stod över dagens match för att vila. Henrik Hagberg och Patrik Södergren är ju sedan tidigare båda knäskadade och det är oklart hur länge de blir borta från bandyplanen. Att dessa spelare saknades och att de spelarna som faktiskt var med inte verkade fullt koncentrerade gjorde att Mjöndalen stod upp länge i matchen. Det stod 0-0 20 minuter in i första halvlek, innan SAIK äntligen kunde ta ledningen genom Daniel Elfving. Efter det målet började Mjöndalen tröttna och innan halvtid ökade Stefan Söderholm på till 2-0.

Sju minuter in i andra halvlek satte Patrik Nilsson sitt fjärde mål i turneringen till 3-0. Nu hängde inte Mjöndalen med alls och SAIK var rejält mycket bättre. Trots att man inte alltså var på topp och matchen mot Kuzbass satt i benen så gör SAIK en stabil insats i andra halvlek. Tränare Stefan Åkerlind var efteråt nöjd och tyckte det var starkt av laget, framförallt visade man en god moral. Matchen vinner man med 5-0, två talanger satte de två sista målen; Marcus Wedin och Linus Forslund.

Det är inte heller särskilt långt till Sandvikens tredje match. Den spelas i kväll/natt, klockan 23.00 mot Broberg. Ett Broberg som i dag snöpligt förlorade mot Neftjanik med 2-1.

Vill du skriva för Sandviken på SvenskaFans/bandy? Läs mer här.