Ljusdal - Sandviken 4-5

Sandviken kom undan med blotta förskräckelsen mot Ljusdal. I halvtid ledde hemmalaget med 2-0 och ingen trodde egentligen sina ögon.

Ljusdal - Sandviken 4-5 (2-0)
1-0 (23) Magnus Mill, 2-0 (45) Mattias Wiberg, 2-1 (53) Stefan Söderholm (Henrik Hagberg), 2-2 (61) Stefan Andersson (Henrik Hagberg), 2-3 (72) Stefan Andersson (Henrik Hagberg), 2-4 (73) Patrik Nilsson (Stefan Andersson), 3-4 (76) Pontus Wennberg, 3-5 (86) Patrik Nilsson (Henrik Hagberg), 4-5 (88) Magnus Johansson.
Publik: 394

Sandviken utnyttjade inte sina chanser i den första halvleken och Ljusdal lyckades få in två hörnor i mål. 1-0 genom Magnus Mill och 2-0 genom Mattias Wiberg. Sandviken stressade i anfallspelet och kom sällan till avslut. De gånger man väl gjorde det stod Harri Olbert i Ljusdalsmålet i vägen.
- Stolpe in, sammanfattade Mattias Wiberg sitt mål som betydde 2-0 i Ljusdalsposten.

Tio minuter in på andra halvlek inträffade en situation som kom att bli en riktig snackis. Sandviken fick frislag och man satte igång spelet dryga 20 meter från där det egentligen skulle ha slagits. Stefan Söderholm blev fri, satte 2-1, och Ljusdalsspelarna rasade. Nio minuter senare kvitterade Sandviken och ytterligare elva minuter senare var man i ledning. Båda gångerna var det Stefan Andersson som var målsskytt. Minuten därpå stod det 2-4 och Sandviken hade svarat för en imponernade vändning.

Ljusdal reducerade, ånyo kom Ljusdals mål på hörna, men Patrik Nilsson satte 3-5. Han var, i alla fall, enligt Ljusdals spelare, ledare och supportrar offside med flera meter.
- Nu är jag grov i orden, men dom själ oss på poäng idag, var Ljusdalstränaren Sören Ericssons sammanfattning av domarinsatsen i Ljusdalsposten.

I slutet satte Ljusdals Magnus Johansson 4-5 på ännu en hörna, inga spelmål från nykomlingarna med andra ord, och i den allra sista minuten hade Ljusdal en dubbelhörna vilket fick många att gnaga på nagelbanden.
- Det är klart att man blev lite nervös med tanke på att de satt alla sina hörnor tidigare under matchen, säger Sandvikentränaren Stefan Åkerlind till Arbetarbladet.

Nog ska man i ärlighetens namn säga att Ljusdal var värda en kvittering, och 5-5 hade varit mer rättvist än 4-5. Men sport är aldrig rättvist, och Sandviken var nog ändå lite tyngre.

Vill du skriva för Sandviken på SvenskaFans/bandy? Läs mer här.