2-0 i matcher till SAIK

2-0 i matcher till SAIK

Så har vi då två segrar för SAIK och chans att avgöra i morgondagens hemmamatch. Ett stabilt och fokuserat SAIK har bara släppt in 1 mål per match, kan det hålla i sig så är det semifinalklart vid 21-tiden imorgon. Linus Pettersson har varit en av de bästa i kvartsfinalerna så jag kollade läget med honom.

Grattis till 2-0 i matcher Linus!
Tackar det känns skönt.

Efter att defensiven svajat av och till under året så sitter den nu. Vad gör ni bättre nu?
Vi jobbar bättre över hela plan, styr dem rätt och då blir det lätt för oss längst bak när deras anfall kommer där vi vill ha dem.

3-1 och 6-1 är klara siffror. Hur var matchen igår?
Broberg började bra och vi fick 2 utvisningar. Men när vi blev fullt lag så tog vi över. I andra gjorde de ett bra försök men Martin gjorde 2 riktigt bra räddningar och sen kändes det som om segern aldrig var hotad.

Men Broberg tog ledningen.
Ett tidigt mål, en variant som vi inte får bort, känns som ett onödigt mål

Är det risk att det sviktar nu i match 3 när det gått så bra i de 2 första matcherna?
Det är klart att det kan smyga sig in en falsk säkerhet. Men vi pratar hela tiden om att göra rätt saker och att vara bra. Gör vi det så kan vi ändå förlora matcher men vi vill vinna i 3 raka.

Du har fått fina omdömen efter de senaste matcherna, känner du dig i toppform?
Det har känts bra nu på slutet, det är lättare att tända till ordentligt när det gäller mer. Det känns som att det gått bra ett tag.

Vi har konstaterat att ni inte ligger bra till i hörnstatistiken men nu lossnade det igår, vad var det som fungerade i går?
Det ska du inte fråga mig! Jag får ju inte vara med att skjuta så jag har ingen aning mer än att det blev 3 mål igår.

Ni har släppt in få hörnmål också, även om det är mer en känsla än statistik.
Vi har haft bra rus och där vet jag vad jag ska göra. Ibland syns det bra vilka som ska skjuta och då går vi på den. Det är klart det känns att ta en hörna på kroppen men man får mycket beröm av grabbarna på linjen så det är värt det!

Lite om de andra kvartsfinalerna.
På samma halva är det 1-1 i matcher, där har det spelats 2 riktiga rysare, är du överraskad över hur de matcherna utvecklats?
Det är jag verkligen, att det kan svänga i en match det kan hända. Men 2 liknande i rad verkar omöjligt. Starkt av Vänersborg att vinna till slut, det kan bli spännande hela vägen där.

Bollnäs fick storstryk av VSK 2 gånger i serien men nu är det jämnt.
Bollnäs är ett riktigt bra lag, utifrån hur det sett ut när vi mött Bollnäs i år så tycker jag att det var ett vågat val av Västerås. Det är kul att det är jämnt utom när vi spelar, då vill jag vinna i 3 raka!

Och Villa har tagit ett grepp om Edsbyn.
Villa har fått till det ni slutspelet, läser man om matcherna så har Edsbyn inte varit bra och Villa är superbra men så låter det från de som vinner och förlorar haha.

Lycka till i morgon.
Tackar för det.
 
För att få klarhet med läget kring Patrik Nilsson pratade jag med Dino.

  • Patrik har inte fått något besked efter röntgen, det är visst någon röntgenläkare som inte haft tid att kolla.
Har inte bandyspelare samma gräddfil in i vården som andra elitidrottare?
Patrik har haft en massa probelm med sina knän så han fixade en snabb tid själv. Men vi har inte samma resurser som t ex hockey och fotboll där de har egna läkare som fixar undersökningar direkt.

Hur ser det ut nu kommer han att spela om det känns bra?
Han kommer inte att spela innan han fått besked om vad det är för skada, hur mycket han kan belasta och vad det finns för risker. Det får vi respektera.

Vad har du för känsla inför i morgon?
Vi är trygga med det vi gör och vi tror på vinst. Sen tror jag väl att Broberg försöker klura ut något för att förändra hur matcherna sett ut. 

 

Thomas Paschen2015-02-18 20:00:00
Author

Fler artiklar om Sandviken