2-0 till Bajen efter ett drama på Zinken

Så var SAIK i brygga efter ännu en Hammarbyseger. Det var en enastående match, en böljande och frustande match där det trots 12 mål var bud på många fler, både Martin Falk och Patrik Hedberg stod för flera kvalificerade räddningar på både frilägen och skott.

Det är lite svårt att samla tankarna, vilken match! Det blir en sammanfattning av vad jag såg, det blir ingen genomgång av målen, jag minns dem bara som ett flimmer. SAIK började båda halvlekarna starkt. Det var bra fart på spelet och SAIK lirkade sig snabbt förbi Hammarbys höga press. Det höll i 10-12 minuter innan initiativet gled över i de grönas favör. Det som inte alls kändes bra var att Hammarbys perioder med spelövertag i båda matcherna varit lite längre, de har kommit upp med laget och vunnit andra bollar och fått ett flow. Ett flow som pressar ner SAIK på egen planhalva och som får att SAIK att försvara sig näst intill stillastående. Vi åtminstone 2 av målen åkte Hammarby storslalom genom ett passivt SAIK-försvar.

Hammarbys Patrik Hedberg och SAIK:s Martin Falk är 2 målvakter som prickat storformen lagom till slutspelet. Det är lätt när man ser matcherna med svartvita ögon att måla upp Hedberg som en målvaktsfantom som vinner de 2 första matcherna åt Hammarby, men det vore att förringa Martins insatser. Det är helt enkelt 2 fantastiska målvakter som briljerar med benparader, reflexräddningar och helt vanliga räddningar.

Det som jag är mest besviken på efter matchen igår är att SAIK lägger alltför mycket fokus på domarinsatsen. Från läktaren kan jag hålla med om Hammarby gott kunde få några fler utvisningar. MEN spelar man på den här nivån så måste man veta att det inte hjälper att diskutera domsluten, domarna ändrar sig inte. Att tjafsa kring domslut gör snarare att man får domarna än mer mot sig.

I förlängningen kunde vilket som helst av lagen ha avgjort. Det fanns chanser, klara chanser. Jag vet att det tar för lång tid men sett till hur isen såg ut under förlängningen så skulle man önska en spolning innan man börjar spela igen. Nu var det svårt med bollbehandlingen och när det dessutom var trötta spelare så var risken stor att matchen skulle avgöras på ett misstag istället för av en bra prestation. Det hade varit ett ovärdigt slut på en fantastisk bandymatch.

Ny match redan onsdag och vad som kommer att hända då står skrivet i stjärnorna. Det är matchboll för Hammarby och SAIK har kniven på strupen, en vinst är ett måste om vi ska slippa börja ladda för Bronsmatch.