Anders Östlings tankar inför kommande kvalserie

Anders Östlings tankar inför kommande kvalserie

Kvalveckan är här, den vi gått och väntat på sedan 2 veckor tillbaka. Lottningen är klar och vi kommer att få möta Kungälv, Katrineholm och Nässjö. Serien spelas i 6 omgångar, hemma och borta möten mot de 3 lagen. Vi inleder på torsdag borta mot Nässjö.

Det har sedan lång tid tillbaka varit klart att Tillberga kommer att spela kval. Men det var inte förrän i lördags när Allsvenskans sista omgång spelades som motståndet lottades. 
Det enda vi visste om var att ifrån Elitserien kommer vi att få möta IFK Kungälv. 
I och med att Nässjö och Falun vann sina sista matcher, visste vi att de båda lagen gör Katrineholm Värmbol och Gripen Trollhättan sällskap till Elitseriekvalet. 
När lottningen sedan drogs blev det klart att vi fick Allsvenska Norra 1:an, Katrineholm och Allsvenska Södra 2:an Nässjö. 

Anders Öslitng har fått ge sin syn på de 3 motståndarna vi kommer att få möta i kvalet och så här sa han: 

KUNGÄLV
Kungälv har vi mött 3 gånger i år. Enda bottennappet var bortamatchen mot dem på annandagen. De har bra fart och vill gå mycket i djupet. De visade ju i Elitserien att de är riktigt bra. 

KATRINEHOLM
Katrineholm mötte vi ifjol. De spelar lite snarlikt oss och vill ha en hög delaktighet med en varierad offensiv. Jag har kollat på en del videosekvenser på dem i år och tror mig ha en bra bild av dem. Det kommer nog bli bra matcher mot dem. 

NÄSSJÖ
Nässjö hade vi ju i samma kvalgrupp för ett år sedan. Vi vann hemma med 5-0 men förlorade borta då vi tappade in ett par onödiga mål i början. De har en del namnkunniga spelare och spelar en frejdig bandy. Det ska bli kul att inleda mot dem och det kommer säkert vara bra drag på läktaren. 

Torsdag 26/2 19.00 - Nässjö borta
Lördag 28/2 13.00 - Katrineholm hemma
Tisdag 3/3 19.00 - Kungälv borta
Torsdag 5/3 19.00 - Kungälv hemma
Lördag 7/3 16.00 - Katrineholm borta
Tisdag 10/3 19.00 - Nässjö hemma 

Johanna Öberg2015-02-24 18:26:36
Author

Fler artiklar om Tillberga