Äntligen

Äntligen klart med SM-final arena

Äntligen!
Äntligen kom beskedet att SM-finalen ska spelas i Uppsala på Studenternas. Ett riktigt bra beslut av Svenska bandyförbundet. I Uppsala känner vi bandyfolk oss hemma, här är bandyfinalen lite av årets grej och alla äter, pratar, älskar och lever bandy. Åtminstone just på finalhelgen. Samtidigt fick vi också beskedet att damfinalen går på fredagen och herrfinalen på lördagen. Äntligen kan man gå på damfinalen igen. Innan herrfinalen hade man ju inte tid. Då skulle man träffa kompisar från olika håll i bandysverige, äta en lunch/middag som man kunde stå sig på och ladda inför herrfinalen. Detta upplägg är perfekt. För att allt ska bli helt fulländat så borde förbundet radikalt minska på VIP-läktaren. Nästan hälften av huvudläktaren och då den absolut bästa delen har gått bort till så kallade VIP-folk. Detta har inneburit att det har gapat stora hål på den läktare där de bästa platserna finns medan folk har fått tränga ihop sig på övriga läktare. Dessutom är oftast VIP-personerna bara lite ljumt intresserade av matchen. Nej, helst ta bort VIP-läktaren eller åtminstone minska den med två tredjedelar. Då skulle allt vara fulländat. Nej, en sak till, permanenta Studenternas som finalarena i åtminstone fem år, så slipper vi den här väntan på var finalen ska spelas enda in på själva säsongen.

Bandy VM till Sverige, jippi, eller… Ett bandy VM utan Ryssland känns ju helt meningslöst, varför ska inte Ryssland få vara med. Ryssland krigar i Ukraina, men det gör ju Sverige också, vi förser ju NATO sidan med en massa vapen och annat. USA har ju i stort sett permanent legat i krig efter andra världskriget och då alltid som anfallande part. Någon uteslutning av USA har det väl aldrig varit tal om. Låt Ryssland delta i bandy VM, annars kan man lika gärna skippa VM.
Allsvenskan drar snart igång, men jag tycker att Bandy puls och övriga bandy Sverige knappt har noterat det. Det är så extremt mycket fokus på Elitserien. Man tycker att bandypuls så kallade Allsvenska expert borde ha haft en rad olika reportage vid det här laget och när eller om blir det någon Upptaktsträff?

Träningsmatcherna ska man ju inte lägga så stor vikt vid, men utan tvekan så gör man ju det ändå. ÖSK har inte gjort en så vidare bra försäsong men ändå alltid slagit lag som har legat i Allsvenskan. Jag tippade Allsvenskans sluttabell i slutet av augusti, alltså innan träningsmatcherna drog igång. Jag tittade då förstås bara på trupperna. Som tur är så kan man inte bara göra det. Titta på fotbollen, Malmö FF var storfavoriter att vinna guld och nu är de 15 poäng efter ledande Häcken när tre matcher återstår.
Utifrån vad jag trodde så finns det ju några lag som har presterat bättre än vad jag kanske tänkte och då lyfter jag framförallt fram Ljusdal och Tillberga, kanske också Surte. Sämre än väntat så här långt är väl kanske Nässjö. Men Västanfors och Borlänge kommer nog att få det ännu tuffare än vad jag trodde. Bara träningsmatcher, säsongen har knappt börjat och mycket kan hända. Nu är det snart bandy i luften! För att lite slarvigt citera en av Örebros största bandyprofiler Orvar Bergmark.


 

Robert Erickson2022-10-21 17:08:00
Author

Fler artiklar om Örebro