Äntligen en seger

Äntligen kom första segern för ÖSK, detta efter att flera gånger åkt på uddamålsförluster. Många orättvisa, där vi fört spelet och tappat i slutminuterna.

Äntligen en seger
Det är inte så roligt att skriva när det blir förluster hela tiden men i torsdags kom äntligen den efterlängtade segern. För en gång skull hade vi marginalerna på vår sida och ärligt talat så har det varit väldigt många matcher där vi har varit betydligt mer värda segern än den här i Vetlanda. Till exempel skulle vi ha vunnit mot Vetlanda hemma. En klar 4-1 ledning vändes orättvist då till en uddamåls förlust med avgörandet i slutminuterna. Matchen hemma mot Bollnäs, Broberg och Motala borde också ha gett full utdelning men oftast har ribban stått i vägen för det där avgörande målet. Sedan har motståndarna lyckats avgöra i slutminuten eller på övertid.

Vi var uträknade innan serien startade och många ”förståsigpåare” har under säsongen pekat finger och sagt: Titta vilken stor skillnad det är mellan Allsvenskan och Elitserien. Jag skulle nog säga tvärt om. Vi är ett bevis för att skillnaden inte är så stor mellan Elitserien och Allsvenskan. Vi tappade tre av våra bästa poängplockare i Allsvenskan och ersatte inte med någon anfallare alls. Hade vi bara tappat en och förstärkt med två spelare som håller klassen som Rättviks Mickelsson och Shamshotov så skulle vi ha gått till slutspel. Alla dessa uddamålsförluster och oavgjorda hade då vänts till segrar.

 Vi har varit helt utspelade och borträknade tre gånger hittills och det är mot Villa, Västerås och Edsbyn. Dessa lag är det en bit upp till men mot lag som AIK och Sandviken som vi innan serien trodde att vi skulle vara chanslösa mot har vi spelat jämt mot och gjort en oavgjord halvlek var mot. Matcherna mot Rättvik och Tellus där vi hade behövt ta poäng har varit bland de sämsta vi har spelat i år. Det är synd. Mot Frillesås blev vi helt bortdömda av en inkompetent domare som efter det inte får döma Elitserien mer i år. Mot Rättvik bränner vi två straffar när vår bäste straffskytt är förpassad till B-laget.

Visst, surt sa räven, men vi har haft oflyt på många sätt under förra året. Jag hoppas att vi kan få igen det med lite råge i år, då finns det ju en liten strimma av hopp att vi ska kunna fixa en kvalplats.
Det som trots allt sticker ut när det gäller ÖSK, det är att supportrana fortsätter att hänga med på bortamatcherna trots alla förluster. Vi är ca 10 supportrar som hörs och syns på alla borta matcher och på hemmamatcherna är vi ju ett ganska stort gäng som stöttar och sjunger hela matcherna. Det kanske inte övriga bandysverige har riktig koll på. Vi har ju i övrigt haft ganska skrala publiksiffror.

Det förvånar mig att bortaföljet bland övriga lag i Elitserien är så skralt. Hade ÖSK legat lite högre i tabellen så hade vi haft ännu många fler som skulle ha åkt på bortamatcherna.
Visst, det har varit bortasupportrar på alla matcher i Örebro, men bortsett från Villa och Västerås stora klackar så har det varit väldigt tyst från bortapubliken. Jag brukar ofta gå över och hälsa bortapubliken välkommen men det visar sig ofta att de som står i bortalagets tröjor är folk som bor i Örebro eller i närheten. Tillresta supportrar har det varit ont om. Frillesås tre supportrar är väl dom som hörts mest bortsett från VSK och Villa.
Det är synd men också förståeligt.  Det är inte lätt att få ihop ett supportergäng en tisdag på en drygt 20 mil lång resa. Jag hoppas att bandyförbundet ändrar matchdagar till nästa säsong och börjar spela onsdagar lördagar istället. Dessutom försöka lägga onsdagsmatcherna med så korta reseavstånd som möjligt. Det skulle göra att det blev mer bortafolk på matcherna och dessutom tror jag att det skulle tilltala hemmapubliken också.
/Robert Erickson

Robert Erickson2022-01-01 15:12:00
Author

Fler artiklar om Örebro