Avgörande femte semifinal

Avgörande femte semifinal

Så får vi en 5:e semifinal i dramat mellan SAIK och Hammarby. Det som började så illa för SAIK har efter 2 fantastiska matcher utjämnats.

 
Nu är det nya förutsättningar, det är 1 match och det är som i finalen, det lag som vågar spela sitt spel fullt ut och njuta av situationen kommer att vinna.
 
I och med segrarna med 7-2 och 7-1 vänder favoritskapet över på SAIK nu, och det gäller att SAIK presterar på samma nivå igen på söndag. Hammarby kommer till Sandviken med allt att vinna, innan semifinalspelet började hade Bajen säkert varit glada om de fått en 5:e avgörande. Nu är vi där och det finns kvalitet i Hammarbys trupp och det finns det som kallas vinnarmentalitet också. De allra flesta av Hammarbys spelare har spelat final och vunnit final.
 
Vad är det som hänt med SAIK i de senaste matcherna? Den största skillnaden är jobbet i defensiven. När alla på plan åker i full fart i alla aktioner för att störa och styra Hammarby bort från egna straffområdet blir det svårt för Bajen att skapa målchanser. Kommer någon förbi forwards och mittfält så gör de det där Linus, Rasmus och Jocke vill att anfallen ska komma och backlinjen kliver in rejält och avväpnar motståndet. Och sitter defensiven så kommer även möjligheterna att gå till snabba anfall innan Hammarby hunnit samla sin defensiv. Det som funkat bättre de senaste matcherna är också det längre spelet, både Mossberg och EP gjorde mål i frilägen efter långa fina passningar på Zinken. Något som gör att Hammarby måste anpassa sitt spel till mer än att hindra SAIK från att få ett tryck med långa anfall.
 
Visst ser det bra ut för SAIK inför söndagens drabbning. Det borde vara ett mentalt övertag för SAIK men 100% inställning och jobb är det som kommer att krävas. Av laget, av ledningen och av publiken.

Det bästa är att köpa förköp så slipper man köa i arenan. Biljetter på www.saik.com

Thomas Paschen2015-03-07 16:00:00
Author

Fler artiklar om Sandviken