Bandy i bollen

Om en framtida skål med Sirius supportrar och när knappnålar faller i Sandviken

Det är ju alltid roligt att folk reagerar och har åsikter om det man skriver. På min förra artikel blev det en del reaktioner. Först ut var den gamle Röda Bollen legendaren Bandyeld som jag träffat ett flertal gånger. Han menade att jag kanske hade druckit några öl innan jag skrev min artikel, detta med tanke på att det var lite väl utsvävande att begära att bandyförbundet på sikt borde skaffa sig en nationalarena inomhus som skulle ta 25 000 åskådare. Jag försäkrar att jag ytterst sällan nyttjar alkohol i samband med mina skriverier. Att jag sedan menade att denna arena skulle ligga i Uppsala och att man, för all framtid, skulle permanenta finalen till Uppsala, tände några Sirius supportrar till på och de ville gärna ta en pilsner med mig och kanske skåla för detta. Jag tar gärna en pilsner med Sirius supportrana. Det har jag gjort förut även om det är många år sedan. Jag ser ju alla ÖSK:s matcher, på de senaste 14 säsongerna har jag bara missat en (Finspång borta, när jag var på bandy VM i Kazakstan) det var för 7 år sedan. Bortsett från SM-finalen (som jag sett 45 stycken) så blir det inte så mycket mer live bandy. Men går ÖSK upp i Elitserien så ska jag gärna ta ett par pilsner med Sirius Västra Sidan. De verkar vara det skönaste supportergänget i Elitserien. Kanske inte störst, kanske inte bäst och kanske inte vackrast men utan tvekan trognast. Ungefär som oss i Svampen. Jag kastar här ut frågan om det finns någon i bandysverige som har en längre svit med att se samtliga serie och kval eller slutspelsmatcher med sitt lag? Min svit är alltså 7 år i rad utan att missa en enda match, sviten är fortfarande pågående så den kan ju bli ännu längre förstås.

Nästa reaktion kom från Sandviken håll. Man menade att det var snudd på förtal att jag påstod att SAIK hade stulit pengar från barncancer fonden Axels minne. OK jag ber om ursäkt och tar tillbaka det, man lånade bara pengarna och betalade tillbaka dom när det upptäcktes att man hade lånat dom, ordförande avgick med omedelbar verkan och pengarna hamnade rätt till slut. Slutet gott allting gott, och den där skulden som uppdagades efter att licensnämnden hade gjort sin granskning den var säkert också bara ett lån, vad vet jag.
Jag menade bara att man ska behandla alla klubbar lika men hur skulle det se ut om Sandviken degraderades och man var tvungen att spela Allsvensk bandy i Sveriges mest över dimensionerade bandyhall där man ska akta sig för att ta med sig ett syskrin för om locket trillar av så kan en knappnål trilla ur och då vet vi alla vad som händer.
 

Robert Erickson2020-08-20 16:57:00
Author

Fler artiklar om Örebro