Enkel vinst i första kvalmatchen

Grinigt och tufft, precis som det brukar vara i kvalmatcher. Inga undantag här heller, bland annat lämnade 3 Tillberga spelare isen skadade. Det gjorde inte så mycket, för vinsten skrevs ändå klart och tydligt till 2-7.

Det började ändå lite oroväckande,  för det var nämligen Nässjö som tog ledningen genom Oskar Henriksson som gjorde 1-0 redan efter 28 sekunder.

Det skulle sedan visa sig bara vara en tillfällighet, för efter de målet tog Tillberga över spelet. På 30 minuter hade TB vänt ett 1-0 underläge till en 1-4 ledningen efter 1 mål av Robin Andersson på volley och 3 fina mål av Andreas Hammarbäck.
Men innan första halvlek var över skulle Nässjö hinna med en reducering till 2-4.

Att konstatera från första halvlek var att Tillberga hade en ganska så klar ledning och det syntes i spelet vilken skillnad det är mellan Elitserie bandy och Allsvensk bandy. Det spelar ingen roll om man är jumbo, man har ett tempo som Allsvenska lagen inte har.
Dessvärre lämnade Jesper Flodström planen med en hjärnskakning efter en krock på en hörna och han spelade inte något mer.

Andra halvlek började inte så bra, lite slarv och Nässjö fick några chanser. Trots det var det ändå Tillberga som gjorde målen.
2-5 gjorde Pekka Rintala som precis kommit tillbaka från en lång skada, passningen fick han från matchens poängkung Andreas Hammarbäck.
Fastställde resultatet gjorde Jesper Nywertz med sina 2 mål och det hela slutade alltså med en Tillberga seger med 2-7.

I slutet av andra halvlek drabbades vi också av 2 nya skador. Vi fick avsluta matchen med 3 avbytare skadade.
Det började med att Jens Blixt kom in med ett jack i fotleden och fick sy några stygn. Strax efter kom Tobias ”nagget” Eriksson in med ett jack i ansiktet och en befarad hjärnskakning, även han fick sy några stygn.

Om vi resulterar denna match lite kort, så fick en otroligt bra start på kvalet på 2 poäng, sen är det bara att hoppas att skadorna inte är för allvarliga och att de kommer tillbaka snart.