EP glänste mot Ljusdal
5 måls-skytten Pettersson!!

Det blev en övertygande seger borta mot Ljusdal för SAIK. Mest övertygade Erik Pettersson som gjorde 5 av SAIK-målen i 10-3 segern.

Med en hög press och ett hårt jobb pressade SAIK fast hemmalaget på egen planhalva i stort sett i hela matchen. Det var chansfattigt i 20 minuter men sen prickade EP in 2 mål på mindre än en minut. Jag antar att det var hemmalagets oförmåga att skapa målchanser som gjorde att tränare Larsson tog timeout för Ljusdal efter redan 25 minuter. Nåväl det hände inte mycket mer för Ljusdal och SAIK satte för ovanlighetens skull en hörna när Mossan fick kalasträff i den 31:a minuten och vid 0-3 kändes det redan klart.
Ljusdal reducerade efter att en SAIK-spelare ramlat med bollen på egen planhalva. Stackars Martin Falk gjorde en fin parad men SAIK:s backlinje vinkade för offside istället för att jaga retur så en gul Ljus gjorde mål för Ljusdal (ursäkta Filip).
Innan paus bättrade Patrik Nilsson på SAIK:s hörnstatistik ännu mer då även han borrade upp en hörna i nättaket, 1-4 i paus.

Redan efter 1.5 minut i andra halvlek prickade Erik Pettersson in sitt 3:e och SAIK:s 5:e mål för kvällen och sedan rullade det på med 2 mål till av EP, 2 av Mossberg och ett av Bäck.

En bra match av ett koncentrerat SAIK där Ljusdal fick slita ont för att ens komma i närheten av Martin Falks målbur. Framåt var det bra fart på Mossan och EP medans det gick tyngre för Linus Forslund och Patrik Nilsson, men de får gärna ha sparat på krutet tills på lördag då SAIK möter Villa borta.

Tankar kring förbundets förslag
Banta Elitserien till 10 lag föreslår bandyförbundet idag. Märkligt förslag i mina ögon då det egentligen bara är ett lag som sladdar i år. Ljusdal har trots sin magra poängskörd varit med målmässigt i många matcher. Ska man spetsa till serien så kanske en 12-lags serie med ett öga på det som sargvakten kallar badkarsbrottning, åttondelsfinaler med lag 7-10, 6 lag direkt till kvart och 2 till kval. Flera streck kan ge mer dramatik ända in i kaklet. Idag är de 8 slutspelslagen i stort sett klara och visst blir det ett drama om inbördes placeringar för slutspelslagen men det stora dramat blir vilka som ska slippa kvalspel.
Jag är inte riktigt övertygad egentligen om Elitserien behöver bantas. Det kanske räcker med flera streck. Diskutera gärna förbundets förslag i kommentarsfältet.