Får AIK ihop pusslet?

AIK har haft värvningscirkus de senaste två dagarna och redaktionen tar sig en titt på lagbygget som föreningen själva sagt ska vinna Bandyallsvenskan på första försöket

De två senaste dagarna har det från föreningen även haglat nyförvärv och sist släppte man även vilka som även lämnar föreningen.

AIK Bandys nuvarande trupp, nyförvärv i rött.

Tränare:
Pelle Fosshaug-Peace & Love City (ht), Oscar Robertsson-Senast i Tillberga Bandy, Johan Willes

Målvakter:
Thomas Brolin- Sandviken P20
Andreas Bergwall-Västerås SK

Kevin Bucht

Utespelare:
André Berglönn
Olle Flensburg
Daniel Axi
Sebastian Ytterell-Vetlanda BK
Kalle Hammar-Peace & Love City

Rinat Shamsutov
Oscar Wingård-Västerås SK P20
Pekka Rintala
Janne Rintala-IK Sirius
Fredrik Hansson
Gustav Eriksson
Emil Juhlén-Västerås SK
Klas Nordström
William Hallberg
Calle Brohäll-Gustavsbergs IF
Lukas Tidetorp Fransson-Vetlanda BK

Christoffer Bridholm 
Johan Willes

De lämnar
Christoffer Kenling
Robert Hannus
Mikael Nilsson
Pär Törnberg
Anton Lindberg-Skutskärs IF
Rolf Larsson 
Gustav Holmgren

Tankar
Även om profiler som Törnberg, Nilsson och Larsson lämnar som är oerhört kompetenta lirare fylls det på med gott om kändisar där Nordström, J Rintala och givetvis Bergwall sticker ut. Jag skulle kunna sticka ut hakan redan nu och vilja lova (snudden på att kräva) att AIK Bandy kommer att producera flest gjorda mål i Bandyallsvenskan anno 18/19.

Kvar från fjolårets trupp finns den oerhört målfarlige f.d. Nässjö IF och IK Tellus-spelaren William Hallberg som ihop med fjolårets Bandyallsvenskas poängkung Klas Nordström borde få vilket försvar som helst i denna serie att vara på helspänn. Därtill är veteranen och en evigt ung RInat Shamsutov nu endast spelare och inte verksam i ledarstaben vilket jag tror kommer generera större kapacitet på isen. Emil Juhlén ska bli intressant att följa (stundtals utlånad till Västanfors från Västerås i fjol) i detta sällskap. Sebastian Ytterell är en mycket lovande spelare som med större förtroende och speltid kan bli en stöttepelare. Laget har en intressant mix av rutinerat med ungt och hungrigt.

Förutom de stornamn och lovande lirare som nämnts har de flesta erfarenhet av minst allsvenskt spel i sitt register med bra skolning i elitserieklubbar. Flera har även titlar från internationellt spel på juniornivå som på seniornivå. Både bra bredd och spets m.a.o.

Hur ska man slå Gnaget?
Om deras anfall antagligen är seriens starkaste så är försvaret inte på samma kaxiga nivå även om det inte finns större klagomål att skicka in. Men det blir antagligen med ett vasst kontringsspel i kombination med ett tufft försvar som man får hål på Gnaget och deras omedelbara elitseriedrömmar. Det går heller inte att blunda för att det är många nya ingredienser till detta lag som till stora delar är nytt, både på tränarsidan som spelarsidan, lyckas de med konststycket att få alla att dra åt samma håll omgående så man inte ska få en säsong likt Ljusdal i fjol och hamna på efterkälken i början och få ett för stort avstånd till toppen?

Laget kommer att vara ett jagat lag i vinter som alla vill slå men om vi ska vara riktigt ärliga så luktar det aningen av serieseger just nu.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-07-04 19:36:28
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid