Första poängen inkasserad

Visst skulle förlust trenden på Hällåsen brytas igår, laget tog sin första poäng för säsongen och det efter 2-2 mot Broberg. "Jag tycker att hela laget gör en sjukt bra match." sa Rasmus Eriksson efter gårdagens match.

6 förluster på 6 möjliga matcher och inte skulle den sjunde matchen bli något enkelt det heller. En match på Hällåsen, där vi tidigare aldrig vunnit. Inte började det något vidare heller, Broberg tog ledningen i matchen med 1-0 och det genom Stefan Larsson på hörna efter 13 minuters spel.
Men via liverapportering från Söderhamn så såg det ganska ljust ut för Tillberga, vi gjorde ingen dålig match och hade en hel del lägen till att kvittera, och visst skulle den komma. 5 minuter senare satt Mattias Rydberg-Skarps snyggt bollen i mål och ställningen efter 20 minuters spel var 1-1.
Det hann även bli ännu ett mål för TB innan domaren blåste av för halvitd, Anders Östling var det som på en hörnretur satte 1-2 snyggt bakom Broberg försvaret.
Inte skulle det bli många mål i gårdagens match, 3 mål i första halvlek och det skulle endast komma 1 mål i andra halvlek. Det målet kom från hemmalaget och det var Robert Dammbro som kvitterade till 2-2 efter ungefär 75 minuters spel.

Tror många som inte var i Söderhamn kände samma sak som mig, att sista kvarten var väldigt jobbig att följa. Jag tyckte vi var värda en poäng efter att varit så nära i flera matcher, så när matchen var avslutades var det en stor lättnad som släppte, äntligen kom den där poängen som vi så länge väntat på.

Enligt rapporter var hela laget väldigt bra, men framförallt Rasmus i mål stack ut. Fick en kort intervju med honom efter poängen i Söderhamn:
Vad är dina tankar efter matchen?
-Mina tankar är att vi gör en väldigt bra match defensivt och alla krigar verkligen för laget!

Det var första poängen för säsongen, hur känns det nu med tanke på de tidigare matcherna?
-Det var väldigt tungt efter matcherna mot SAIK och Villa, nu har vi gjort tre bra matcher i rad, och nu känns det som vi kommer in mer och mer i det här och det känns såklart jättebra att ta poäng borta mot Broberg, det är ingen lätt bortamatch.

Ni ledde med 2-1 i halvtid, vad sa ni då att ni skulle göra till andra halvlek?
-Vi sa väl att det var ett bra läge att vinna och att vi skulle fortsätta med det vi gjort i första, och att det helt klart var vår bästa halvlek på väldigt länge.

Vad tycker du om Broberg som lag, hur var de att möta?
-De har många bra spelare och spelar med väldigt hög fart hela tiden och krigar väldigt mycket för varandra.