Hörnkavalkad i hemmaavslutningen, och en undran vart bandypuls Allsvenska expert tog vägen

Hörnorna blev medecinen mot LAIKs försvarspel och sedan undrar jag vart den så kallade Allsvenska experten i Bandypuls tog vägen.

Sista seriematchen på hemmaplan blev en hörnkavalkad
Sista seriematchen på hemmaplan och många ÖSK supportrar på Östers krog. Trevlig och lite förväntansfull stämning. Ommöbleringen har gjort det mycket lättare att umgås mellan borden och när jag sa det till ägaren så sa han: ”Jag gjorde det för att ni bandysupportrar skulle få det lite bättre.” Den omtanke som visats från Östers krog sedan vi bytte till den är guld värd. Vi var många som var bedrövade när Kungen tvingades stänga men Östers krog är faktiskt bättre än Kungen om man ska vara ärlig. Det är fler som får plats att sitta nära varandra och det finns en lång bardisk som man kan stå och hänga vid om sittplatserna skulle ta slut.

Tyvärr så är det samma problem med publiktillströmningen på ÖSK bandys matcher som det är på ÖSK fotbolls (det är ju till mångt och mycket samma personer vi pratar om). Supporterdelen som står i klacken är rätt stor och röststark men allmänpubliken blir bara mindre och mindre. Man blir lite förvånad ibland när man ser TV-bilder och har haft en känsla av att det har varit mycket folk på matchen, därför att man har stått på den ganska fyllda Svampen läktaren. Sedan är resten av arenan inte speciellt full. Tråkigt, nu när ÖSK har spelat så härlig bandy på hemmaplan, match efter match. Vi svampar har i alla fall haft en härlig säsong och om man bara sett hemmamatcherna så har man nog svårt att fatta att ÖSK inte har sopat hem den här serien med marginal.

Nu fick vi se ytterligare en fin ÖSK insats och denna gång var det hörnskyttet som var adelsmärket. I matchminut 53 dunkade ÖSK in sitt sjätte hörnmål för dagen. När man summerade matchen hade vi haft 18 hörnor vilket betyder att var tredje hörna resulterade i mål. Det är en mycket bra effektivitet och vad som är ännu bättre är att av de sex hörnmålen vi gjorde så var det olika målskyttar på varje hörna. Sex hörnmål och sex målskyttar, det är faktiskt helt otroligt!
ÖSK krossade LAIK igen, tvåsiffrigt mot det röda laget från Lidköping för andra gången denna säsong. LAIK borta var faktiskt en av få bra bortamatcher ÖSK gjorde denna säsong. Men ska vi vara riktigt ärliga så var det bara andra halvlek som var bra där och lustigt nog så var det hörnskyttet som var nyckeln även i bortamatchen.

Hemma har ÖSK vunnit alla matcher utom en som slutade oavgjort och borta har vi förlorat fem matcher och spelat en oavgjord. Det är lite märkligt att det är Åby/Tjureda som är det enda laget av topplagen som vi tagit poäng mot borta och det är också det enda laget som vi tappat poäng mot hemma. Vi har haft marginalerna mot oss i några förlustmatcher (Boltic och Ljusdal) och vi har inte varit nära att ta poäng i några (Nässjö och Tillberga.)

Marginalerna mot är väl lite typiskt för denna säsong. Det finns fortfarande ett litet hopp om att få spela kval och det är om vi slår Kungälv på lördag samtidigt som Falun tar poäng mot Tillberga. Detta är nog mest hypotetiskt. Nog kan vi slå Kungälv, det gjorde vi ju ordentligt hemma på Vinterstadion, men att ihåliga Falun skulle lyckas ta en pinne av ett Tillberga som är i toppform, det är mindre troligt. Det stora hoppet om att få kvalspela stod nog i att Rättvik skulle ta poäng av Tillberga, men som vanligt denna säsong så var inte marginalerna på ÖSK:s sida. Tillberga vann med uddamålet. Det har även spekulerats i att Tillberga inte skulle få Elitlicens, men den möjligheten tror jag vi kan glömma. Det ska nog mycket till om ett lag tappar sin Elitlicens.

Jag som många andra bandyfantaster följer bandypuls alla artiklar om bandy. Det fokuseras mest på Elitserien, men någon gång kan man hitta en artikel om Allsvenskan. Men nu har jag en fråga som kanske någon läsare kan svara på. Vart tog den så kallade bandyallsvenska experten vägen? Mårtensson eller vad han hette? Han hade någon artikel i början av säsongen men sedan har han lyst med sin frånvaro. Har han fått sparken eller har han bara gett upp? Borde han inte få en ersättare oberoende av vad som har hänt? Jag måste tillstå att hans artiklar ofta inte var så speciellt roliga och tippa var han inget vidare på, men det var i alla fall bättre än ingenting.

Nu är det väl lite som att kasta sten i glashus när jag skriver att den så kallade bandyallsvenska experten var dålig på att tippa. Jag brukar vara ganska bra på att tippa seriens utgång, men i år har jag varit riktigt usel. Jag trodde inte på Rättvik, efter alla tapp av bärande spelare under sillyn så trodde jag att Rättvik skulle få kämpa på nedre halvan av tabellen men ack vad jag bedrog mig. Nu fick man ju hem flera stycken av de tappade spelarna på lån istället, så truppen blev inte så urvattnad som man kanske trodde från början. Men Siljan laget har gjort en strålande säsong och jag lyfter på hatten för detta härliga kamratgäng. Jag hade tippat ÖSK som etta och till min och alla svampars besvikelse så ser det inte ut att ens bli kvalspel. ÖSK är seriens största besvikelse och ytterligare ett av mina tips som föll över ända.

Jag måste passa på att lyfta upp ännu en stor positiv överraskning i årets Allsvenska och det är Borlänge. Mycket tyder på att Borlänge kan klara sig kvar utan kvalspel. Det hade jag aldrig kunnat drömma om. Jag såg dem som tvär sist. Nu hade förstås Borlänge kanske ändå hamnat på kvalplats om inte Bandyförbundet ändrat förutsättningarna mitt under pågående säsong och minskat ner antalet nedflyttningslag till bara ett. Ett beslut som ingen annan än en förbundspamp kan förstå.
 

Robert Erickson2023-02-21 13:08:00
Author

Fler artiklar om Örebro