2017-12-20 19:00

Åby/Tjureda - Nässjö

Inför Åby/Tjureda-NIF: Ny derbybekantskap i uppskjuten match
Alexander Heinhagen tar fram klyschorna när alla matcher är viktiga. Foto: Angelica Öijerstedt.

Inför Åby/Tjureda-NIF: Ny derbybekantskap i uppskjuten match

Då var det äntligen dags för den uppskjutna matchen i vad som blir det första derbyt av två kring jul. Åby/Tjureda som agerar nykomling och har visat upp bra spel och resultat inledningen av serien. Trots endast 9 matcher avverkade matcher och 6 inspelade poäng så har man visat att man definitivt hör hemma i bandyallsvenskan och bör tas på största allvar.

Ingen i NIF kommer underskatta motståndet på onsdag (20//12) i gult när matchen blåses i gång. En av de som höjer ett varningens tecken för nykomlingen Åby är Alexander Heinhagen.

-Jag har inte mött dem innan men vet att de är farliga på fasta situationer då de har många bra skyttar. Det kommer bli en tuff match där nere då det är ett starkt kollektiv och kryddat med flera individuella vassa spelare.

Även om Alexander inte har mött Åby så känner han flertalet spelare i laget då han spelat med Filip Bringe, Pontus Sjölund och Victor Nyman under flertalet år i Vetlanda BK:s juniorlag.

-Bringe och jag umgås med flera andra i ett gäng från VBK:s gamla 96,97,98- gäng och vi snackas så klart vid en hel del om bandyn.
Åby/Tjureda IF tog sig i storartad stil till bandyallsvenskan i fjol och truppen innehåller flera spelare med mängder av elitseriematcher i bagaget som Andreas Lysell och Ulf Einarsson men även flera framtidsnamn som redan nämnda Pontus Sjölund och Filip Bringe som även placerar sig högt upp i seriens poängliga.
Trots de få inspelade poängen har många förluster varit knappa, Åby har många gånger inte varit långt ifrån poäng i de matcher som har spelats.

Seger som stärker
NIF kommer från en oerhört viktig seger senast borta mot IF Boltic på ett mycket snöigt Tingvalla. NIF hade vid förlust varit inblandat i de nedre sektionerna av serien men segern gav istället åter toppkänning som kan vara än mer tydlig vid vinst även mot Åby på onsdag.

-Vi kände ingen kniv mot strupen direkt men det går inte att sticka under stolen med att det sänder viktiga signaler att vi tog den segern under så dåliga förutsättningar som vädret gav oss. Alla lag går på plumpar men vi ska fortsätta ha respekt mot de andra lagen men ändå fortsätta med vårt som vi tror på säger Alexander som menar på att klyschor tyvärr hur tråkiga de än må vara är väldigt viktiga nu.

I en så här jämn serie måste man ta en match i taget för att fokusera rätt och kunna hålla tankarna på rätt saker. Speciellt om man vill tillhöra toppen som vi vill göra.

 

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2017-12-18 20:58:59
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid