2017-12-30 14:00

Tranås BoIS - Nässjö

Inför BoIS-NIF: Vilka får jubla mest i returen?
Vilka får jubla mest i returen, NIF eller Tranås? Foto: Angelica Öijerstedt.

Inför BoIS-NIF: Vilka får jubla mest i returen?

De flesta var överens om att det på annandagen handlade om klasskillnad lagen imellan men i idrott är svängarna tvära och på Tranås hemsida har man valt att kalla matchen för "revanschmötet". I NIF-lägret handlar det om att bevisa att spelet från det första mötet inte var en tillfällighet, att laget nu verkligen är ur sin formsvacka och att man är hungriga att erövra mark i toppen av tabellen.

NIF har nu 3 raka segrar men på samma poäng som NIF jagar Laik. Fortfarande lika jagade alltså och många lag är hungriga på de tre övrersta platserna som innebär positivt kvalspel och även avancemang till Elitserien.

-Vi gjorde en jävligt bra match oavsett om de tyckte att de underpresterade säger en bestämd men av förklarliga skäl nöjd Martin Lindqvist men tillägger även att han har mött ett bättre BoIS.

NIF är nu definitvt ett lag på frammarsch i.o.m. tredje raka segern som kom mot Tranås i Stinsen.

-Vi är definitvt ur formsvackan nu, det känns som att alla är med i både knopp och kropp. Vi jobbar 100% i deffen, har bättre tempo i offensiven och vinner närkamperna. Vi vann varje närkamp mot Boltic i Karlstad kändes det som och efter den matchen vände det.

Viktig match för båda lagen
Martin räknar dock med ett helt annat motstånd på lördag i Tranås.

-Det kommer med all sannorlikhet att stå ett revanschsuget BoIS på andra sidan mittlinjen och det bir en betydligt tuffare match. Men det är en viktig match för också då vi vill uppåt i tabellen och jagas av flera lag, vi är beredda.

En av få som fick beröm i BoIS- lägret efter matchen senast av egna tränaren var NIF- produkten Emil Starck som menade att var och en i hans lag behöver rannsaka sig efter nederlaget senast och inför den stundande returen.

-Vi har pratat om inställningsbiten som vi är mest missnöjda med i matchen senast.Jag köper att vi förlorar men inte på det sättet vi gör det på säger en besviken Emil.

-Vi följde inte våran matchplan mer än i de första 20 minutrarna och fick ingen trygghet i vårat spel. Vi gick för mycket på förstabollen och blev avlånga i laget.

Motivationen och inställningen är dock inget som Emil har problem med som menar att det alltid finns ett alternativ kvar om spelet hackar.

-Jag har inget problem med motivationen, ser inte mig själv som finlirare utan en grovjobbare. Det är alltid upp till var och en att kämpa om spelet låser sig och alla måste vilja samma sak. Vi släpper in nio mål men har bara två utvisningar under matchen i ett derby, det vittnar om något.

Emil och hans Tranås får en chans till revansch på hemmabanan Swetouch Arena mot Emils tidigare klubb. Både NIF och BoIS har mycket att spela för. Räkna med ett betydligt tuffare möte på lördag.

Tranås BoIS- Nässjö IF
30/12 kl.14:00
Swetouch Arena

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2017-12-28 22:20:53
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid