Inför: Broberg/Söderhamn-Tillberga

Inför: Broberg/Söderhamn-Tillberga

Ny match, nya tag. Idag beger sig laget till Söderhamn för match mot Broberg. Ett lag som ligger på en femte plats i tabellen och senast vann derbyt borta mot Edsbyn med 4-5. Tillberga kommer till matchen med 0 poäng och 6 raka förluster. Kan kanske första två poängaren komma idag?

Förlust senast mot Hammarby med 3-2. Men efter att ha gjort en bra match och pressat Hammarby in i det sista på deras hemmaplan, så känns det ganska rättvist med en vinst snart. Det börjar bli väldigt tråkigt att förlora när man är så pass nära. Kanske kommer säsongens första vinst redan ikväll, då vi ställs mot Broberg/Söderhamn på bortaplan.
Broberg är ett lag som i dagsläget ligger på en femte plats i tabellen, och det efter 4 vinster och 2 förluster. Laget har vunnit mot Sirius med 2-4, Kalix med 6-3, Vänersborg med 3-5 och Edsbyn med 4-5. De två förlusterna kom till efter 4-3 borta mot Bollnäs och 3-9 hemma mot VSK.

Lagets poängkung hittills är Martin Söderberg med sina 8 poäng, men även Adam Wijk och Jonas Nygren har levererat poäng (7 poäng var).

Tidigare säsonger lagen mötts så har de för det mesta slutat med Broberg vinst. Men jag minns så väl första året Tillberga gick upp i Elitserien (2010), då man i tredje matchen för säsongen mötte just Broberg på hemmaplan och utklassade de med hela 7-2. Då bland annat Anders Östling och Andreas Hammarbäck som spelar kvällens match, gjorde 2 mål var. Det var även i den matchen som Tillbergas framtidslöfte Robin Andersson prickade målet för första gången i Elitserien. Annars har det bara blivit förluster för TB och det med ganska stora siffror 7-3, 5-9 och 7-0. Det betyder att det senaste säsongerna Tillberga spelat i Elitserien så har laget aldrig vunnit på Hällåsen, så det kanske är dags att bryta den trenden idag?

Tillberga kommer ställa upp med i princip samma lag som sist, enda ändringen är att Pekka Rintala kliver ut och in kommer Robin Andersson.

Johanna Öberg2014-11-21 15:26:01
Author

Fler artiklar om Tillberga