Inför: Hammarby-Tillberga

Inför: Hammarby-Tillberga

5 förluster och det känns som det är dags att ta säsongens första vinst snart. Den chansen får vi idag då det är dags igen, denna gång beger sig laget till Stockholm för en match mot Hammarby. Ett lag som precis som vi väntar på sin första vinst i årets Elitserie.

5 förluster och -28 i målskillnad, än så länge är det endast Tillberga som inte tagit några poäng i årets Elitserie, så en vinst idag skulle betyda väldigt mycket, inte bara i tabellen utan även för självförtroendet. 
Chansen för att ta 2 poäng får vi redan ikväll då det blivit dags för en ny match, denna gång står Hammarby för motståndet. Hammarby har än så länge endast tagit 1 poäng i Elitserien, och den poängen kom via 2-2 borta mot våra grannar VSK. Annars har det blivit 3 förluster, 9-6 borta mot Sandviken, 4-3 borta mot Kalix och 4-8 hemma mot Edsbyn

Lagets poängkungar efter 4 spelade matcher är Adam Gilljam och David Pizzoni-Elfving, båda två står på 5 poäng var. Den sist nämnda av de har dessväre dragit på sig en skada. Det var i hemmapremiären mot Edsbyn som han med drygt kvarten kvar att spela träffades av en tackling och fick kliva av isen med en hängande axel. AC-leden har hoppat ur led och alla ledband är trasiga och tyvärr kan han riskera att missa resten av säsongen. 
Annars så har Stefan Erixon, Ulf- och Per Einarsson och hemmvändaren Robin Sundin också levererat en del poäng. Trots att laget börjat säsongen dåligt så har de väldigt bra spelare vi måste hålla koll på och det kommer bli en tuff match. 

Senaste gången lagen möttes var i en träningsmatch i Augusti, då fick Tillberga se sig besegrade och Hammarby vann med hela 7-1. 
Annars så har det varit ganska jämnt mellan lagen. 2010 slutade båda matcherna oavgjort, på Zinkensdamm slutade matchen 6-6 och hemma i ABB-arena slutade matchen 4-4. Säsongen efter vann Hammarby både borta och hemma möterna och det med 4-1 och 2-7. 

Johanna Öberg2014-11-19 15:13:03
Author

Fler artiklar om Tillberga