Inför kvartsfinalspelet

Det blev föga överraskande Broberg igen i kvartsfinal. Visst minns både vi och spelarna med viss fasa förra årets drabbning. Men sett till den här säsongen var det ingen tvekan, 2 klara vinster ochden kortaste resvägen. Klart det blev Broberg.

Blickar tillbaka till förra året först, det blev ett drama över 5 matcher där Broberg gjorde mål i slutsekunderna på sina matcher, Micke Nilsson skadades allvarligt, Muhrén var magsjuk i den avgörande matchen där Broberg ledde i paus om jag inte minns fel! Det var en riktig holmgång, det var precis den nerv jag vill ha i ett slutspel (om mitt lag vinner till slut).

Broberg har en kvartsfinalhistoria som är både imponerande och för GURT frustrerande. Söderhamnarna har spelat 11 raka slutspel och åkt ut i kvartsfinal varje gång. I år blev det klart med slutspel med några omgångar kvar och då hade Broberg även häng på en topp4 placering men till slut hamnade man på 8:e plats. Att placeringen inte blev bättre kan man väl tillskriva ojämnheten, eller vad tycks om tappade poäng mot såväl Tillberga som Ljusdal men en seger borta mot VSK.
SAIK vann i Söderhamn med 9-4 sedan man avgjort matchen redan i första halvlek med en 7-3 ledning. Den matchen tror jag var väldigt avgörande för att SAIK till slut valde Broberg i kvartsfinal. I Göransson Arena skrev vi slutresultat 9-2. Jag var inte på den matchen men sms från folk på plats sa bandypropaganda.
 
Bandypropaganda vill vi se i kvartsfinalspelet, fart på bollen, fart på spelare utan boll och ett stort tålamod som tröttar ut motståndarna, gärna ett par hörnmål per match som grädde på moset. Stämmer spelet så vinner SAIK det här och kanske t o m slipper den 5:e matchen.

En blick på den andra kvartsfinalen i grupp A och jag tänker att om Christoffer Fagerström är i form och kryddar det lag som plötsligt satte fart och hotade SAIK i tisdags då får Bajen det jobbigt. Efter timeouten i matchen i tisdags började IFK köra och hota, märkligt att de inte valde den taktiken tidigare. Hammarby känns stabila men jag tror de får jobba mer för sina lägen. Jag tror på en liten skräll här, jag tror SAIK möter Vänersborg i semifinal.
 
Dags att tippa match 1 och jag tror på 6-3 till SAIK
 
 

Thomas Paschen2015-02-12 21:00:00
Author

Fler artiklar om Sandviken