Inför lördagens träningsmatch mot Sandvikens U-20 lag

Johan Svärdström, assisterande tränare för AIK Bandy Herrar, på lördag är det första träningsmatchen för säsongen mot Sandviken U-20 i Göransson Arena, det är även första passet på stor bana.

-Hur har snacket mellan dig och Per Hettman gått inför denna match?
Vi har sju nya killar i truppen och det är första gången på stor bana, så i det här skedet av säsongen är det inte resultatet som primeras i första hand. Fokus kommer snarare ligga på att hitta rätt i våra roller och hitta ett grundspel som vi känner oss trygga med.
Vi möter ett ungt, hungrigt och skridskoskickligt lag så det gäller att vi använder vår rutin på rätt sätt och klarar av att hålla bollen lite inom laget.
 
-Vad har ni för förväntningar på laget?
Vi har många nya unga talangfulla spelare samtidigt som det finns en hel del rutin i truppen. Jag tycker vi har alla förutsättningar att bygga ett lag som på sikt kan bli riktigt bra. Vi kan inte förvänta oss att alla bitar ska falla på plats på en gång men till seriestarten tror jag vi kan vara att räkna med.
 
-Vi har ju tappat några av dom rutinerade spelarna och fått en hel del nytt blod, hur tror du detta kommer påverka spelet? 
Haha, Ja ”Jurasic Park” bestående Crambert, Hildebrandt och Hettman på topp är splittrat och givetvis kommer vi sakna dessa rutinerade herrar som definitivt inte kan ersättas i en handvändning. Men de yngre killarna tar för sig riktigt bra och tillför definitivt mer än bara ungdomlig entusiasm och speed.
 
-Är du nöjd med det du sett på träningarna än så länge? 
Vi har ju bara varit på Rink än så länge men jag tycker att vi gör stora framsteg för varje träning som går.
 
-Till sist, du har valt att spendera denna säsong vid sidan av plan, är detta början på en lysande träningskarriär där du kan få använda din landslagsdress på riktigt?  
Haha, exakt! Allvarligt talat så tycker jag att det ska bli riktigt kul att vara en del av tränarstaben och hoppas kunna lära mig mycket av Per Hettman och Peter Rönnqvist (damtränare som också stöttar på herrsidan)

Fredrik Pramlid2011-09-22 08:48:27
Author

Fler artiklar om AIK Bandy