Inför säsongen: Joel Engström

Inför säsongen: Joel Engström

Nu när sommaren snart är slut och isträningarna och matcherna börjar dra igång, är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. Från och med idag och fram till säsongen drar igång kommer det att komma ut en intervju i veckan. Först ut att ge sina tankar inför säsongen är nyförvärvet från Sandviken, Joel Engström.

Du gör din första säsong i Tillberga, hur har den första tiden varit? 
Det mesta har varit över förväntan. Jag trivs önskevärt bra och det känns som vi har något stort tillsammans på gång i laget.
Allt fungerar bra med ledare och spelare runt om. På så sätt trivs man som individ och blir motiverad att prestera och utvecklas varje dag! 

Vad var det som fick dig att välja just Tillberga?
Det som fick mig att välja Tillberga var egentligen helheten. När jag väl bestämde mig att spela med Tillberga, så var Zocke som värvade mig tydlig med att om jag skulle spela med de skulle jag må bra. Och det har fixat sig bra med boende och studier. 

Rent bandymässigt lämnade jag Sandviken för utveckling, och Tillberga kändes intressant och att det var en nysatsning på gång. Dels spelare vi en offensiv bandy som jag hoppas och klubben hoppas mig kunna vara en viktig del i. 

Att lämna Sandviken var tufft, så klart vill man spela med ett av världens bästa bandylag. Men det skulle bli tufft att slå sig in i deras stjärnspäckade anfall denna säsong. För min utveckling ville jag spela i Elitserien. Jag tänker inte så mycket på det utan är mest sugen på att se vad vi kan gestalta i Elitserien denna säsong. 

Vi kommer troligtvis få se ett bättre Tillberga i år än i fjol, vad har du att säga om säsongens lag?
Vi har en rätt bred trupp vilket innebär konkurrens på varje plats, och det kommer sporra individen att utvecklas tror jag. Rent på pappret så spelar i min värld inte det så stor roll så länge man inte presterar.
Vi är 20 olika bandyspelare med olika erfarenheter, rutin, kvalitéer och egenskaper. Presterar vi så kommer det gå bra.
Det är ett jäkla härligt gäng, och jag vet att vi kommer få det bra i vinter och spela som ett lag med strävan åt samma håll.  

Vad är målet för säsongen som lag och för din egen del? 
Vi vill vinna matcher och utvecklas desto längre säsongen går, och förhoppningsvis borde det leda till en slutspels plats. Det blir spännande att se. 

För min egen del, är detta mitt första riktiga år i Elitserien. Jag provade en del seniormatcher förra året med Sandviken i Elitserien, och Skutskär i Allsvenskan. Så detta år får ändå ses som det första riktiga på seniornivå. Jag har diskuterat med Oskar Robertsson och det blir mycket "se och lära" till en början. 

Förväntningarna kanske blir större ju längre säsongen går, och det är väl målsättningen. Jag vill åstadkomma en del mål och vara en viktig del av laget varje dag. 
Sedan vill jag vara med i P19 landslaget och försöka försvara guldet från i fjol.

Första träningsmatchen är imorgon mot Hammarby, hur känns det? 
Väldigt inspirerande, ska bli kul att få en tuff match direkt och jobba vidare utifrån det. 

Till sist, vad ser du mest fram emot kommande säsong? 
Annandagsderbyt mot VSK och en spännande resa fram tills utvärderingen om säsongen i Mars. 


 

Johanna Öberg2015-08-24 14:42:15
Author

Fler artiklar om Tillberga