Inför säsongen: Kim Barklund

Inför säsongen: Kim Barklund

Nu när sommaren är slut och träningarna och matcherna är i full gång är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. Från och med den 24/8 och fram till säsongen drar igång kommer det att komma ut en hel del intervjuer. Den här gången har det blivit Kim Barklunds tur att dela med sig av sina tankar inför kommande säsong.

Det är drygt 1 vecka kvar till seriepremiären, vad är dina tankar inför säsongen?
Att det först och främst ska blir riktigt roligt att det äntligen drar igång på riktigt, vi har kämpat många månader för att vi ska vara redo för en ny säsong. Jag tycker att vi hittills på försäsongen framför allt utvecklas till att bli ett lag, där alla verkligen förstår och tror på vad vi gör och varför vi gör som vi gör ute på planen. Och fortsätter vi med det tror jag att det kommer bli en rolig säsong både för oss i laget men även för de som kommer och kollar på oss.

Ni har visat bra resultat i träningsmatcherna bland annat guld i Sapa cup igår, vad tar ni med er ifrån de?
Att när vi gör det vi har bestämt så kommer det räcka långt mot samtliga lag i vinter. Sedan är det alltid bra för självförtroendet med att få vinna matcher.

Vad är skillnaden på årets lag jämfört med förra årets lag?
Jag tycker att största skillnaden är att vi har börjat hitta rätt i defensiven. Och när vi är täta bakåt kommer vi även komma rätt i offensiven naturligt. Sedan tycker jag att vi tagit ett steg i hur vi agerar ute på planen där vi förstått att vi är ett lag. Vi ska båda vinna och förlora matcher som ett lag oavsett hur det går.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
En spelsmart spelare som åker mycket skridskor. Tycker om att sätta igång bollen så att det blir fart i spelet.

Till sist, hur tror du de går för Tillberga i år?
Vi siktar först och främst på att ta mer poäng än förra året, när vi lyckas med det så kommer vi sätta nya delmål.

 

Johanna Öberg2015-10-13 19:00:43
Author

Fler artiklar om Tillberga