Inför slutspurten med Dino

Efter söndagens omgång står alla lag på 23 matcher och VSK har tagit ikapp försprånget och det skiljer bara en poäng mellan ettan SAIK och tvåan VSK. Jag pratade med coach Dino inför slutspurten av elitserien.


Vi börjar med er Weekendtrip, vad tycker du om Kina resan?
Det var riktigt kul och bra för sammanhållningen i laget. Sen var det synd att det var lite för dåliga förutsättningar för matchen, det var lite synd att det blev mest uppvisning. Men alla är nöjda med det vi se, det är inte så många som kommer till Peking och kinesiska muren.
 
Snö i fredagens match, golv i Göransson så ni blir tvungna att träna ute och ute har snön vräkt ner. Är du trött på snö nu?
Vi har varit lediga i 2 dagar så träningarna har inte blivit lidande. Vi har haft det ganska tätt med resor och matcher så vi behövde vila.
I fredags vräkte det ner rätt bra första 25 sen lugnade det ner sig men då var det redan omöjligt att spela.

Varför blev det inte 3*30?
Vi trodde domaren skulle blåsa av. Jag vet inte om det är domaren själv som bestämmer eller om vi ledare ska uppmärksamma att det behövs, märkligt var det i alla fall.

Det var nära på Zinken, varför blev det ingen poäng?
Hammarby var lite bättre att spela efter omständigheterna. De varierade bättre och åkte upp bollen medans vi mest lyfte lika hela tiden. Jag tycker vi krigar bra och var riktigt nära. Det blir flera mål på tillfälligheter, det är svårt att läsa vad som kommer att hända. Men jag tycker nog Bajen vann rättvist.

Närmast ska ni till Uppsala och möte Sirius i en ny match utomhus. Det var fullt sjå med Sirius här hemma. Hur ser du på onsdagens match?
Ja det gäller att vara med i alla matcher. Sirius gör det bra och är med i många matcher. Det verkar som om det kan bli nederbörd i Uppsala också så vi hoppas verkligen det blir bra förutsättningar.

Det har börjat spekuleras kring slutspelet. Vilka delar är viktigast? Inne eller ute, korta eller långa resor, hur det sett ut i matcherna?
Vi väger in alla de parametrarna och vi diskuterar med spelarna vad de har för känsla.
Är det ledarna eller spelarna som har utslagsröst?
Väger det lika mellan 2 motstånd så är det vi ledare som bestämmer.

Så då gissar jag att det blir  Broberg i kvart och Edsbyn på samma halva?
Det är väl inte helt osannolikt gissat men jag vill inte spekulera nu. Det är så pass jämt så vi måste vänta tills nästa tisdag innan vi vet vad vi har att ta ställning till.

VSK är oroväckande nära nu men 2:a innebär också avgörande hemmamatcher, hur viktigt är det att vinna serien?
Det är viktigt, vinner man serien är man bäst i serien och det vill vi vara. Det är prestige i att vinna serien och det är prispengar och det ger en bra känsla inför slutspelet.
Sen känns det bra att välja först även om vi ska vinna mot alla om vi ska vinna guldet och det är vårt mål.

Håller ni hela vägen?
Det tror jag, vi vill vinna alla matcher men det har vi inte klarat av. Men det är klart vi tror att vi ska vinna de här 3 matcherna. Vi har varit etta i serien från omgång 1 och det skulle vara stort att leda serien efter varje om gång under en säsong.

Edsbyn t.ex. är hårt drabbade av sjukdomar nu, hos er har Patrik och Linus missat matcher p.g.a. sjukdom. Hur gör ni för att det inte ska spridas hos er?
Det är svårt att skydda sig, det är sjukdomstider. Man kan bli smittad på affären eller vart som helst. Vi är många i laget som har barn som träffar många andra barn.
Är någon sjuk så håller vi dem isolerade om de ändå kan vara med, de åker i egen bil och har eget omklädningsrum t ex.

Jag tror det var bra att vi varit lediga 2 dagar nu så alla har fått vila och äta och fylla på depåerna. Man tömmer sig rätt ordenligt på matcher och då är risken större att man blir smittad. Men vad jag vet är alla med på träningen i morgon och så hoppas vi att vi har alla tillgängliga till på onsdag och resten av säsongen.
 
SAIK och VSK gör upp om seriesegern, Villa och Broberg är för långt efter men det är 4 lag som gör upp om 3-4 plats. Så här ser programmet ut för SAIK och Västerås:
SAIK
Sirius borta 4/2
Kalix hemma 7/2
Vänersborg 10/2
 
VSK
Tillberga borta 4/2
Kungälv Hemma 7/2
Bollnäs 10/2

 
Jag tror båda lagen tar full pott i slutet. Vad tror ni?
 

 

Thomas Paschen2015-02-01 22:30:00
Author

Fler artiklar om Sandviken