Inför: Tillberga-Kungälv

Inför: Tillberga-Kungälv

Bottenmöte i ABB ikväll, hemmalaget TB ställs mot Kungälv. För Tillbergas del så skulle en vinst betyda väldigt mycket, laget har bara 1 poäng och ligger sist i Elitserien. En Kungälv vinst ikväll skulle göra att laget ryckte lite i botten. Båda lagen är i behov av poäng, så det blir en spännande fajt att vänta.

Återigen ett bottenmöte men denna gång ställs vi mot Kungälv. Ett lag som vi mött tidigare under försäsongen, den matchen slutade med Kungälv vinst efter 5-4 på straffar. 
I tabellen placerar sig laget på en tolfte plats och det efter endast 4 poäng. 2 oavgjorda (Sirius, Bollnäs) och 1 vinst (Ljusdal). Lagets målkung hittills är föredetta Tillberga spelaren Lukas Persson som prickat in 8 mål. Annars så är det Axel Ekholm och Ted Skoglund som levererat mest mål. 

Hos Tillberga har det heller inte gått så jätte bra, laget väntar fortfarande på sin första vinst och det känns snart dags att den kommer. Laget ligger sist i Elitserien med endast 1 poäng (Broberg). 
Pekka Rintala med sina 8 mål leder lagets interna skytteliga, dessvärre är han skadad och kommer på obestämd tid vara borta. Annars är det Anders Östling, Robin Andersson och Jens Blixt som prickat in mest mål. 

Senaste möterna lagen emellan har bara slutat med Kungälv segrar. Säsongen 2010/11 vann laget med 7-0 hemma på Skarpe Nord och 4-6 i ABB Arena, året efter blev det även då 2 komfortabla segrar för Kungälv. 5-1 på hemmaplan och 2-7 på bortaplan. 

Laguppställningen för Kungälv till dagens match är inte riktigt klar än, laget har med sig alla spelare och truppen kommer tas ut på samlingen.
Tillberga kommer att ställa upp med samma lag som sist:
Rasmus Eriksson
Martin Flodström, Jesper Flodström, Tobias Eriksson, Måns Engström, Anders Östling
Robin Andersson, Kim Barklund, Jens Blixt 
Andreas Hammarbäck, Mattias Rydberg-Skarps

Niklas Engström, Emil Kaup, Fredrik Rydberg, Jimmy Pettersson

Ikväll hoppas vi förlusttrenden mot Kungälv bryts, och att första TB vinsten kommer!

Johanna Öberg2014-12-01 16:21:00
Author

Fler artiklar om Tillberga