Inför Winter Classic: Kari Ruth
Kari Ruths insats på Hubbovallen.

Inför Winter Classic: Kari Ruth

I morgon är det som sagt dags för Winter Classic och detta arrangemang hade inte lyckats utan Kari Ruth. Han jobbar i Tillberga och har bland annat hand om Hubbovallen IP.

I ett par veckor har han hållt på med isen för att få den i skick inför matchen. Skulle vi räkna hur många timmar han lagt ner på isen, skulle vi komma upp i 48 timmar. Dag som natt har man kunnat hitta Kari nere på Hubbovallen. 
Idag, dagen före match var arbetstiden 04.30-19.00. 

Vädret såg inte så lovande ut runt jul. Plusgrader, regn och barmark. Men sedan hände det, kylan och vintern kom.
Det var då som isen började ta form. Kari berättade själv att han hela tiden trott på att det kommer att bli winter classic för han tyckte prognosen såg bra ut för att göra is och det var just därför han började. 

Personligen tycker Kari själv att det är mycket jobb för en enda match. Men han ser det ändå som något roligt. Det ger mycket positiv energi till de som lagt ner sin tid på isen, där Kari gjort de mesta av jobbet. 
Han säger själv att han hellre håller på med det här än mycket annat av det han får göra på jobbet. För trots allt så blir slutsumman bra!

Laget tränade för första gången på Hubbovallen idag och var riktigt nöjda med isen. Däremot håller inte Kari riktigt med. Han säger att isen inte är jätte bra, för att det har varit lite för kallt om nätterna/dagarna och han är faktiskt besviken på isen. 
Några dagar med plusgrader och sedan en omställning till kallt hade underlättat. Då sätter sig isen bättre, speciellt när de började att jobba med den så pass tidigt. 
Nu när det varit lite för kallt har sprickor uppkommit, men det kommer vara löst till matchen. 

Förutom att göra isen har det funnit en hel del andra uppgifter inför arrangemanget. Mycket snö har plogats för att göra plats för publiken och parkeringar har fixats. Sen även en hel del små saker har dykit upp. Idag fick t.ex. vattnet på områdets stängas av för det var så kallt. Men det är sånt som händer säger Kari, som också tycker det är typiskt att det händer när det redan finns så mycket jobb. 

Winter Classic är ett otroligt roligt evenemang men det innebär mycket jobb för vaktmästarna och det är Kari Ruth som dragit det största lasset. Men det är mycket folk som har varit där i veckan och hjälpt till en hel del och det uppskattade Kari. 
Han kommer själv att titta på matchen och spendera hela sin dag nere på Hubbovallen, både innan, under och efter matchen. För jobbet är inte slut för honom när domaren blåser av matchen utan det finns saker att göra även då. 

Föreningen uppskattar Kari och hans kollegors insats för utan dem hade inte detta förverkligats. 

Johanna Öberg2016-01-15 21:59:00
Author

Fler artiklar om Tillberga