Intervju med Niklas Gälman
1-0 i matcher - Det blir helt annan match på tisdag säger Niklas Gälman

Intervju med Niklas Gälman

Niklas gjorde i lördags sin första slutspelsmatch. Men han hamnade i centrum av en helt annan anledning, kollisionen på uppvärmning där Patrik Nilsson skadade sig och tvingades avstå matchen. Besked om hur det är med Patrik dröjer


Grattis Niklas, Första året i SAIK slutade med serieseger. Vad har du för tankar om det?
Tack, det var roligt att få vara med i toppen av elitserien. En helt ny känsla för mig. Att vinna serien var ett delmål för oss och det var riktigt roligt att vi klarade av det.

3 mål och 7 assist i grundserien ditt första år i SAIK, vad tänker du om ditt första år i SAIK?
Jag brukar väl ligga på 10-15 poäng och kanske skulle haft några poäng mer när jag spelar i SAIK som gör så många mål. Men vi har ju så många spelare som är med och producerar, både mittfältare och framförallt forwards så jag stirrar mig inte blind på poängskörden utan tittar mer på helheten.

Hur svårt var det att komma in i SAIK-spelet?
Det är ganska stor skillnad på spelet men jag tycker det gått bra. Jag hade ju en trasslig försäsong men sen fick jag komma in i hetluften direkt i World Cup och kände förtroende från omgivningen. Svårast är det med timing, och jag måste åka mycket skridskor får att komma i rätt lägen och bli med i spelet.
Jag tror att mitt sätt att spela bandy passar bra in i SAIK.
 
Det brukar säga att det sitter i väggarna att det finns en vinnarmentalitet i SAIK, hur märker man det när man kommer som ny?
Det är den största skillnaden, här handlar det om att vinna. På match, på träning och även i omklädningsrummet känner man det hela tiden. Det är den drivkraften, att hela tiden bli bättre fysiskt och mentalt, som gör att vi är där vi är. Det är jätteroligt att få vara med och känna på den här tävlings- och vinnarmentaliteten.

Hur känns det nu när du spelat din första slutspelsmatch?
Det var lite speciellt timmarna innan. Det pirrade lite extra i magen. Men det är det här man vill vara med som idrottsman, och det var extra roligt att vi vann i går.

Det blev en ganska tillknäppt match, var det som ni förväntat er?
Nästan alla lag hamnar långt tillbaka mot oss hemma i Göransson, men det blev kanske lite extremt i går. Vi vann ganska klart fast det bara blev 3-1. Det kändes inte som en slutspelsmatch på det sättet, det blev ingen riktig nerv.

Jag är helt säker på att det kommer att snäppas upp betydligt på tisdag. Däruppe kommer Broberg med en annan fart så då gäller det att vi är beredda på det. Jag tycker vi har en växel till att ta till på tisdag
 
Vi måste ta det som hände före matchen också, vad hände med dig och Patrik?
 Ja du det var en jättekonstig situation. Jag fastnade med skridskon på något sätt och Patrik försökte komma undan men hann inte och eftersom mitt ben var lite böjt så träffade jag honom olyckligt på knä. Det var en sån grej som kan hända både på träning och på match utan att någon blir skadad, en krock helt enkelt.

Jag hoppas verkligen han är tillbaka snabbt för han är en så skicklig spelare, han kan ju avgöra matcher själv. Det är viktigt för oss att ha honom med på plan. 

Då tackar jag och önskar lycka till i slutspelet.
Tack så mycket, det var kul att surra bandy!

Och hur det är med Patrik återkommer jag med om jag får något besked.

Thomas Paschen2015-02-16 11:30:00
Author

Fler artiklar om Sandviken