Intressant vecka för SAIK

Det väntar tuffa matcher för SAIK i veckan som kommer. Kungälv borta är alltid tufft och sedan Bollnäs hemma på lördag. Utmanande säger coach Söderholm.


Det är intressanta tider för oss bandyfrälsta. SAIK leder serien med 4 poäng och bakom jagar främst VSK men det är en jämn serie och det är platsbyten i varje omgång. För SAIK:s del står Kungälv (borta tisdag) och Bollnäs (hemma lördag) närmast på programmet. Efter 2 raka förluster så har SAIK nu 2 raka vinster men efter hemmavinsten senast var man inte nöjda med prestationen.  
Jag stämde av läget med coach Stefan, vi börjar med att titta i backspegeln. 2 förluster på rad då fanns det medier som skrev kris i SAIK.

Kris kan jag inte hålla med om men det är inte roligt att förlora två matcher i rad. Samtidigt så vaknar vi till och får fundera på vad som är viktigt, vad vi tror på och vad vi ska göra för att inte förlora längre fram. Det är väl bättre att förlora två raka nu än i slutspelet.
 
Det var uttalanden som att motståndarna var hetare i förlustmatcherna, är det inte en för enkel förklaring?

Näe det handlar om att ha energi i det man gör och i några matcher där så hade vi lägre energi än motståndarna. Det får vi ta på oss allihop, ledare och spelare. Det borde vara bättre tändning när man vet att det är så pass bra lag vi möter.

Mot Edsbyn borta var det en tight defensiv och en ganska chansfattig match var det taktiken?
Vi var inriktade på att hålla i defensiven, men anfalla som vi brukar.  När vi tog ledningen fanns ingen anledning att bjuda Edsbyn på några ytor alls. Vi gjorde mål på några snabba anfall men vi ville gärna spela med långa anfall och trötta ut dem.
 
Men i övrigt så skapar ni mängder av chanser, även i förlusten mot VSK i en match som kunde ha slutat 10-10 om inte Bergwall varit omänsklig.
Ja visst hade vi gjort något mer mål i första halvlek och tagit ledningen så kunde det sett annorlunda ut. Men vi är inte nöjda med vår prestation i den matchen. Vi är inte nöjda med det vi gjorde mot Tillberga heller, vi måste upp i energi och vara på en hög nivå i alla matcher.

Det blir tätt matchande för de som ska spela landskamper också, är det läge att matcha annorlunda och ge Olle eller någon annan junior speltid?
I dagsläget är det inte så, landslagstruppen är inte klar så vi får se om vi måste anpassa om någon blir sliten.
Mot Kungälv är Olle på juniorlandslagsläger så då kommer Fritioff Hagberg att vara med som junior. En kille från Norge som varit på deras A-landsläger i höstas som sett riktigt bra ut ett tag nu.

 
Micke Nilsson har varit med på uppvärmningen i några matcher, hur ser det ut för honom? 
Han har varit med på isvärmning på träning också men det är en bit kvar. Han gör framsteg men det fattas ändå en del innan han kan vara med och konkurera. Han måste kunna träna fullt i några veckor.
 

Nu väntar Kungälv, en svår bortamatch även om Kungälv krigar för att slippa kval. Plusgrader och kanske regn säger prognosen.
Jag såg det, samtidigt så är det så att regnar det lagom mycket blir isen mer lättspelad. Förra året regnade det och var varmt men då gick det bra att spela.
Kungälv borta då vet alla att det är blåställ och en jäkla kamp som gäller om man ska få något med sig hem, det är vi fullt inställda på.

 
Sen på lördag är det Bollnäs hemma, prestigemöte där de gärna tar revansch efter att ni vann i höstas. Jag kan tro att Bollnäs tycker ni hade lite tur i Bollnäs.
Tur vet jag inte, jag tror de tycker vi var ruskigt effektiva. Vi är jättesugna på att slå Bollnäs en gång till så det kan bli en riktigt fin match.

Lägger ni extra fokus på Berlin och Hellmyrs?
Alla spelarna vet ju vad de kan och anstränger sig lite extra om just de två har bollen. Alla vet vad de vill göra när de har bollen och vad de brukar göra så alla vet att det är fullt allvar i alla situationer ännu mer när man möter så skickliga spelare.

Vilka ser du som största utmanare nu för att ni inte ska vinna serien?
Det finns andra lag som är bra men jag tycker vi är tillräckligt bra för att vinna mot alla andra så för oss handlar det om att fortsätta jobba hårt och göra rätt saker så vi vinner våra matcher. 

Thomas Paschen2015-01-04 21:30:00
Author

Fler artiklar om Sandviken