Kampen om seriesegern fortsätter
Mossberg hetast i SAIK

Det blev en säker hemmaseger med 6-1 i dagens match mot Kalix. Det var ingen bländande bandymatch men det är poängen som räknas. Eftersom VSK vann sin match så avgörs serien på tisdag då SAIK möter Vänersborg hemma och VSK Bollnäs borta.

Det var ett markant övertag för hemmalaget i matchöppningen. Kalix höll dock laget samlat och de avslut SAIK tog var från sådana avstånd och vinklar att Björn Hellman i bortamålet inte hade några större besvär. Det gick till den 13:e minuten innan Kalix hade något som kan räknas som målchans men på högerhörnan kom det inte ens ett skott. SAIK skapade också hörnor från både höger och vänster men riktigt nära var det inte.
Efter 18 minuter tog Mossberg tag i bollen och trampade igenom och avslutade med en fösare som Hellman räddade med en benparad men Mossan fortsatte fram och vispade in returen på volley.
Efter ledningsmålet gick matchen in ett skede då spelet från hemmalaget var kontrollerat men långsamt, gästernas attackförsök mest långsamt.
25:e minuten skriver vi innan det händer något att berätta om, det är återigen med Daniel Mossberg i huvudrollen. Ett klappklapp spel mellan Mossan och Dennis och Mossan med öppet mål (misstänkt offside) lägger in sitt och SAIK:s andra mål.
Mossberg är på riktigt bra spelhumör idag, nästa målchans kommer du han jonglerar fram bollen och avslutar med ett lobbförsök över Hellman men bollen hamnar i burgaveln, nära årets mål.
3-0 av Linus Forslund efter 33 minuter kommer sedan Säva och Dennis och just Linus kortpassat sig fram till straffområdet och när situationen ser ut att vara över vispar Linus till och bollen smiter under en skymd Hellman.
Schabbel i Kalix försvaret gav SAIK nästa mål då Daniel Bäck fick ett öppet mål efter att en försvarare styrt bollen förbi sin egen målvakt.

Sammanfattning av första halvlek
SAIK kontrollerar matchen totalt. Kalix har inte varit nära en enda målchans.

I inledningen av andra halvlek, minut 46, fick vi en av årets mest överraskande målskyttar då Rasmus Forslund fångar upp en lös boll och klipper in femman. Kul för Rasmus som ofta fyller på i anfallen men inte så ofta kommer till avslut.
Sen gick matchen i stå, Kalix var måna om att hålla nere siffrorna och SAIK måna om att hålla nollan, det hände i stort sett ingenting innan Erik Pettersson fick en boll i högerläge som han förvaltade med ett distinkt direktskott i 66:e minuten.
Erik Olovsson trampade igenom i 70:e minuten för Kalix bästa chans men Martin Falk gjorde en enastående räddning. Tyvärr sprack Falks nolla när Jimmy Berglund fick kalasträff och det small i nättaket.
Sammanfattning
Jag må vara kritisk i överkant och bortskämd med underhållande bandy men det här var en  dag på jobbet för SAIK, bra jobb defensivt gjorde att Kalix hade ett fasligt sjå att komma nära Martin Falk i SAIK-målet. Framåt gick det lite för sakta och tyvärr var det fortfarande dålig effektivitet på hörnorna. Idag hade SAIK 10 resultatlösa hörnor.
Det bästa för Kalix idag var väl att Kungälv förlorade med större siffror vilket innebär att Kalix är kvar över kvalstrecket.