Kapten Säfström inför omstarten

Kapten Säfström inför omstarten

Då var det dags att ladda för Elitseriematcher igen. Broberg hemma onsdag och Hammarby borta på söndag för ett SAIK där alla spelare som bekant varit igång på olika sätt under uppehållet. Hur är läget i laget inför slutspurten av Elitserien? Jag kollade med Kapten Säfström.



Det blev 2 stora segrar med landslaget mot Ryssland.
Vi gjorde 2 bra matcher, det var ganska lika matchbild med jämna första halvlekar och sen fick vi bra utdelning på vårt spel och det ramlade in mål i 2:a
 
Dom saknade bl a Lomanov men har Ryssarna en generationsväxling att ta sig igenom?
De har flera spelare hemma och provade en del nytt. Det har kommit in nya spelare de senaste åren. Vi hade också några nya med och jag tror vi fick bättre svar än Ryssarna. Men jag har dålig koll på hur åldern är på spelarna i Ryssland.

Är det fördel Sverige inför VM när VM kommer att spelas inomhus och med tanke på resultaten i helgen?
Det är klart att det är bra för oss att vi har det här med oss men det kommer att bli betydligt tuffare i VM.

Vad tycker du om att VM går efter säsongen?
Det är bra att prova. Det brukar vara tufft runt VM med matcher både före och efter så på det sättet känns det bra. Men det blir en utmaning för spelarna som åker ur tidigt att hålla sig i form, eftersom det är bronsmatch i år så blir det 4 lag som är igång ända till slutet och det kanske blir så att det flesta spelarna är med där. Sen är det Jonas och Svenne som tar ut laget så vi får se vilka som är med i 25 manna truppen först.

Och samtidigt var lagkamraterna i Kina, avundsjuk?
Inte avundsjuk, det är klart det hade varit häftigt att se Kina och Peking men bandymässigt så var det nog bättre att spela landskamper. Det är alltid roligt och en ära att vara med i landslaget.
 
Det är dags för Elitserie igen, Broberg känns som en tuff omstart?
Ja det blir tufft och viktigt, Broberg är bra och vi brukar ha jämna matcher mot dem, inte minst ifjol. Vi ska bygga på vårt spel och det är viktiga poäng mot både Broberg och Hammarby eftersom vi vill komma etta och få välja först.

Det var tufft mot Broberg ifjol men i höstas blev det vinst med 9-4 i Söderhamn.
Då gjorde  vi en av våra bättre bortamatcher, skönt eftersom vi brukar ha svårt där, Broberg är ett riktigt bra lag och nu är de revanschsugna.
 
Sen är det en Hammarby borta redan på fredag. I mina öron känns det som ett tufft schema med tanke på att du, Patrik och Erik spelat landskamper, resten av laget varit ute och rest.
Ja Hammarby borta är själklart också en svår match. Det kan vara lite olika när man kommer från landslaget. Man får en bra genomkörare med högt tempo och så, ibland är man sliten och ibland får man en riktigt skön topp efter.
För de som var i Kina gäller det att vila mycket, det är inte så många timmar mellan resan och första matchen och det gäller att hitta rätt dygnsrytm igen.

Lycka till imorgon då!
Tackar
 

Jag tror SAIK får det mycket tufft mot Broberg i form. Kan mycket väl tänka mig att vi blir nöjda om vi får ett kryss, jag tippar 5-5

Thomas Paschen2015-01-27 19:49:00
Author

Fler artiklar om Sandviken