KLART FÖR SEMI

Efter en övertygande seger i den 3:e kvartsfinalen är SAIK klart för sin 21:a semifinal i rad, varav 12 har lett till final. Segersiffrorna blev 7-1 efter 4-1 i paus. Erik Pettersson och Daniel Mossberg gjorde 3 mål var men det var lagmaskinen SAIK som malde ner Broberg.

Matchen började med att Broberg ville kontrollera bollen och tempot. SAIK hade korta anfall och försökte komma till avslut.
Matchklockan hade tickat fram till 4:45 när SAIK sågade sig igenom Brobergsförsvaret. Det avslutades med att Dennis slog en magisk genomskärare till Mossan som rundade en back och spelade snett in till EP som föste in bollen i öppet mål till 1-0.
Efter 8 minuter var det dags igen för ett fint SAIK-anfall, högerförsvaret stack fram och Gälman spelade snett in till Rasmus Forslund som fri med Wasberg inte gjorde något misstag. Högerhalv till högerback och mål!!!! och 2-0.

Brobergs första vassa läge kom efter 11 minuter. Det var ett skott från håll från Nygren som Martin Falk gjorde en fin skridskoparad på, den efterföljande hörnan misslyckades totalt.
Sen följde några minuter då spelet böljade utan att lagen skapade de riktigt heta lägen. EP blev fri på en flipp pass men prickade stolpen i den 17:e, Simon Blomkvist sköt från håll men Martin klarade. Sedan återigen böljande spel men båda lagen jobbade bra i defensiven så vi väntade på riktiga målchanser. Det hettade till i Arena när Mossan i frispelade EP och Wasberg fällde ut benet och bröt bollen. Snygg räddning tyckte jag men eftersom EP flög efter kollisionen som följde ville majoriteten av publiken och de svartklädda spelarna ha straff.

Straff fick vi strax efter då SAIK satte igång en frislagsvariant som Broberg inte var med på och Moisala rev ner Linus F. Men EP kanske fortfarande lite uppretad slog straffen utanför.
3-0 fick vi istället skriva i den 30:e minuten då Dennis spelade fram och Mossan lyfte bollen förbi Wasberg, i stolpen, på en försvares skridsko och in i mål! Dråplig situation men de målen räknas också.
Straff för Broberg blev det e den 33:e minuten då Rasmus Forslund vräkte omkull en gul spelare lite för bryskt. Martin Söderberg krutade in reduceringen till 3-1. Knappt blåstes spelet igång då Säva hittade fram med en lyra till EP och helt fri tog EP revansch för straffmissen, 4-1.
Efter 37 spelade minuter bröt Linus F på Brobergs planhalva, lämnade bollen till Mossberg som åkte upp och sköt strax utanför straffområdet men i Wasbergs stolpe. Nästa sekvens kom Jocke Bergman upp och sköt ett skott som tvingade Wasberg till en fin räddning. Och det var nästan bara SAIK nu, Broberg försökte men ett rejält spelande SAIK tog snabbt tillbaka bollen.
Dennis fick nästa chans då han bollade sig fram i Brobergs straffområde men den sista lobben landade i burgaveln. Dennis fick strax ett läge till men vinkelskottet tog i stolpen.
4-1 i paus efter en halvlek där SAIK tog över mer och mer allteftersom klockan gick. Broberg försökte anfalla mer än i kvart 1 men SAIK jobbade hårt för att hålla dem på behörigt avstånd från sitt mål. När SAIK kom i anfall var det mer fart och kraft i attackerna.

Efter 11 sekunder bjöd SAIK på en hörna och Jonas Nygren fick en bra träff som stoppades på linjen av muren. SAIK tog sedan tag i taktpinnen och med ledning så spelade SAIK med stort tålamod, man höll bollen med avsikt att trötta ut gästerna. SAIK åkte och åkte och passade och passade men försökte minska riskerna för att inte åka på omställningar. Kontrollerat och förståligt men eftersom Broberg hade svårt att hota med något så försvann känslan av slutspel, det var för snällt och det saknades nerver och dramatik.

Det dröjde men till sist kom det mål. I den 73 minuten krutade Mossan in 5-1 på passning från Linus F. SAIK ökade farten och vi noterade en chans för Linus F, en hörnvariant där Säva fick chansen. Broberg tog timeout efter 75 och de försökte komma upp i banan för att sätta press på SAIK. Men det öppnades då mer ytor för SAIK, EP hade en boll i burgaveln innan Linus F åkte igenom och drogs ner och EP fick en ny chans från straffpunkten. Den här gången räddade Wasberg i Brobergsmålet. Inte bra att Erik inte får självförtroende från punkten!

6-1 fick vi istället på en hörna som Daniel Mossberg satte. Mossans 3:e för kvällen och nog syns det att den rutinerade Mossan varvat upp ordentligt nu när det är slutspel. Mossberg är ofta med och sätter fart på SAIK:s anfall, han har dessutom gjort 5 mål i kvartsfinalerna.
Linus F snodde en boll av Broberg i uppspelsfas och både han och EP blev fria med Brobergskeepern, en liten sidleds pass och EP fick öppet mål till 7-1.

En stabil och övertygande seger idag och i hela kvartsfinalserien. SAIK är ett bättre lag än Broberg och visade det inte minst genom att Broberg mäktade med endast 1 mål i snitt.

Spelarkritik är svårt då hela laget genomför alla 3 matcherna på ett prickfritt sätt, det är klart att SAIK:s starka offensiv är avgörande men hela laget hjälper backlinjen att hålla rent framför Martin och då är även defensiven av högsta klass.

Nästa match blir således semifinal hemma på fredag den 27 februari.
SAIK får träna bra och ladda medans man väntar på att motståndet ska bli klart.
Och vi som bryr oss om SAIK och bandyn får samla våra vänner så vi blir fler än dagens 1515 när det vankas semifinal.