Krönika: Dags att få svar på frågorna
Vilka svar på mina frågor får vi av Suzdalev, PG och deras lagkamrater? Foto: Angelica Öijersedt.

Krönika: Dags att få svar på frågorna

Vi är halvvägs in i denna första upplaga av Bandyallsvenskan som gett oss precis det vi sökte efter och hade förhoppningen på med tuffare, jämnare matcher och en hårdare serie som skulle närma sig Elitserien. Även jag hade förhoppningar på mitt NIF, dock blandat med en frågeställning, en frågeställning jag nu hoppas NIF kan ge mig svar på.

Jag räknar in mig själv som en av de mer nördiga grabbarna innanför Stinsen Arenas träväggar när NIF lirar boll. Kanske t.o.m. lite fundamentalist men jag försöker ändå blanda in någon slags verklighetsförankring i tal och skrift.
Detta försök ligger till grund inför den frågeställning jag hade inför säsongen för mitt NIF:s deltagande i Bandyallsvenskan.

Starten?
En start på nya bandyallsvenskan med i tur och ordning Gripen/Trollhättan, Kungälv och Ljusdal gav mig såväl glädjekänslor och solstrålar i sinnet av att 6 poäng var fullt möjligt men även lika fullt möjligt med 0 poäng med tillhörande känsla av en böld i röven på cykelsemester. Det blev dock full pott och en bra start på serien som inte bara kan graderas i attribut som poäng utan även i mentalt uppåttjack att ta med sig som grund och stabilitet när uppspeltheten över att världens längsta försäsong är över och euforin blir till serielunk. Betyg: 5/5 Röda Bollar.

Utematcher?
Är man ett hall- lag som NIF är får man finna i sig att bli kritiserat hur man klarar av spel utomhus och de förutsättningar som det för med sig. Ibland finns det t.o.m. fog för det då NIF under säsongen 16/17 tog 3 vinster, fick oavgjort 2 gånger och förlorade 2 gånger utomhus i serien. På plus alltså men nu skulle de bättre lagen bli bättre och fler, det visste vi med stor säkerhet. Hittills har NIF skrapat ihop 4 vinster och 2 förluster utomhus där en varit knapp mot serieledaren och 1 får för all del anses som årets plattmatch där man blev överkörda i Fagersta mot ”Fläkten”. En match som laget säkert helst vill glömma men som man borde dra lärdom av. Betyg 4/5 Röda Bollar.
 
Dubbelmatcher?

Ett spännande moment i årets serie är de helger med 2 matcher på lika många dagar och tillfällena för dessa dubbelmatcher är 4 till antalet där vi nu har avverkat hälften med 6/8 poäng tagna (förlusten är plattmatchen i Fagersta). Spelet trots vinsterna mot både Unik och Gustavsberg hemma får anses som en del av den dal som NIF befann sig i som en direkt biprodukt av förfallet i Fagersta som dock NIF nu med glans och glitter tagit sig ur. Kommande helger i januari med dubbelmöten med Örebro/Nora och Peace and love/Falun kommer ge mer svar på hur väl NIF har förberett sig fysiskt och mentalt med så täta matcher, samt vilken lärdom man tog av den jävla matchen mot ”Fläkten”. Betyg: 3/5 Röda Bollar.

Poäng mot övriga topplag?
Lagets 2:a plats och 4:e raka elitseriekval till trots under fjolårssäsongen så lämnade NIF efter sig ett stort frågetecken inför kommande säsong då det var fakta att man avgått med 2 oavgjorda, 3 förluster och endast 1 vinst mot kollegorna i topp fyra. För att serien skulle bli tuffare i år, det visste vi med stor säkerhet.  I år då? 1 vinst och 2 förluster. Men då serien inte är så långt gången och att topplagen inte är så klara som i fjol (Falun gick från 2:a platsen till 5:e på bara 2 matcher) är det svårt att bedöma. Bakom sig har NIF ett jagande Gripen som är ute efter revansch sedan förlusten i premiären och har exakt lika många gjorda mål och insläppta som NIF. Det är även det stundande mötet med Gripen (imorgon 3/1) som gav mig energin till att få ner mina hieroglyfer som du nu lagt dig tid till att ögna dig igenom. Betyg: Ej tillräckligt underlag.

Nässjö IF har ett bra utgångsläge men ”PG” och hans mannar har mera att svara på och de flesta svaren tror jag vi får under återstående del av januari med möten mot topplag och dubbelmatcher.

Återstår är att se vad svaren blir, glädjekänslor och solstrålar eller en böld i röven på cykelsemester?

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-01-02 19:03:16
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid