Lukkarila klar för Kungälv
Byter öst mot väst. Den finske landslagsanfallaren Mikko Lukkarila byter nästa år den orangea Bollnäs tröjan för spel i IFK Kungälvs röda dress de kommande två åren.

Lukkarila klar för Kungälv

IFK Kungälv har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong i den finska landslagsspelaren Mikko Lukkarila,25, som skrivit på för två år med klubben. – ”Luki” är en stark skytt med bra fart på grejerna som jag hoppas är redo att ta ytterligare ett kliv hos oss, säger klubbens tränare Tommy Österberg.

IFK Kungälvs trupp inför nästa säsong börjar klarna allt mer. Stommen är redan klar och på onsdagen blev klubbens första nyförvärv Mikko Lukarilla klar för de kommande två säsongerna.
– Det känns jättebra, jag har bara hört positiva saker om Kungälv och jag gillar att det är ett ungt lag som alltid ger järnet och vill visa vad de går, för säger Mikko Lukkarilla, som förövrigt gjorde tre mål när Bollnäs besegrade Kungälv med 4-3 på Skarpe Nord i vintras.

Totalt blev det 18 mål för Mikko under säsongen i Bollnäs, året innan gjorde han 28 mål i grundserien av elitserien.

Att han nu väljer att byta Hälsingland mot västkusten förklarar han med att både han och familjen söker en nyt utmaning och att Kungälv under förra säsongen visade att man har något bra gång.
– Jag har varit med och mött Kungälv nu i fyra år och dom har ett lag som hela tiden blir bättre, med mycket unga killar. Enligt de finska spelarna som jag har pratat med har laget också otroligt roligt tillsammans, säger Mikko Lukarilla, som flyttar hit med sin sambo och två barn någon gång i slutet av sommaren.

IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg ser naturligtvis oerhört positivt på klubbens första nyförvärv och han har bra koll på vilken spelare det är som kommer hit för att förstärka laget.
– Jag har känt Mikko som kallas för ”Luki” väldigt länge och följt och hans utveckling sedan tio år tillbaka. Han har vunnit den interna skytteligan i Bollnäs i några år. Dock inte i år och han ville få en liten nytändning att fortsätta sin utveckling. Han är född 87 så han kan fortfarande utvecklas och har många fina år framför sig, säger Tommy Österberg.

Enligt Österberg så kommer Mikko framförallt att användas i rollen som ytterforward i IFK Kungälv där han också använt honom i rollen som förbundskapten för det finska landslaget.
– I grund och botten är Mikko en teknisk mittfältare/forward som i sin tid i Bollnäs har blivit ren anfallare och har inte haft så mycket att göra med bollen längre ner i banan.  Han är en målskytt i naturen och gjorde nästan trettio mål i elitserien förra säsongen men hade det lite tuffare med skyttet i år och framförallt i början i säsongen. Jag har haft ”Luki” i landslaget som ytterforward och där kommer han att spela hos oss också. Som spelare är han en stark skytt med bra fart och jag hoppas och tror att han kommer att ta ytterligare några steg nu med lite nya utmaningar, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälv hälsar givetvis Mikko Lukkarila varmt välkommen till klubben och hoppas att han kommer att trivas på västkusten och i Kungälv.

Anders Abrahamsson2012-04-18 23:43:25
Author

Fler artiklar om Kungälv