Mossan inför Kalix

Mossan inför Kalix

Daniel Mossbergs comebacksäsong är på väg mot slutspel. Hur tänker han med en vecka till kvartsfinalerna börjar?

Storseger i Uppsala mot Sirius. Berätta om matchen.
Vi började bra och det ramlade in några bollar och Sirius tappade sugen lite. Det är strongt av oss att köra på i 90 minuter och inte tumma på något. Det var riktigt roligt att spela utomhus med så bra förhållanden.

Nu är det Kalix i nästa match, de gjorde en bra match mot Bollnäs senast. Vad förväntar ni er för match i morgon?
Även om det blir stora siffror ibland som i fredags så finns det inga lätta matcher. Vi måste vara fokuserade och göra rätt saker annars kan vi förlora.

Din hemvändarsäsong hittills 23 mål och 28 assist vad säger du om det?
Det är godkänt tycker jag. Jag har nog aldrig gjort fler mål under en säsong i Sverige. Det är roligt att göra mål men jag gillar att spela fram och vi har ju 2 andra som verkligen är duktiga på att göra mål.

Nu närmar vi oss slutspel och då brukar allt varva lite extra, hur känner du?
För oss är det 2 otroligt viktiga matcher innan slutspelet. Det var många som trodde att det var klart redan innan jul, kanske vi också, och då fick vi en svacka. Vi vill verkligen vinna serien, dels för att få välja först, men också för att det är fina prispengar till klubben.
Men det är klart det känns att det börjar bli slutet på säsongen och det riktigt roliga börjar, det är en bra laddning.

Jag pratade motstånd med Dino och det är många parametrar som vägs in när man ska välja motstånd, vad tänker du om inne eller ute?
Det vet jag inte riktigt, det är viktigare med vilken känsla vi har med motståndet.

Korta eller långa resor?
Det är klart det är skönt med matcher i närområdet men som jag sa så kommer vi att titta på helheten vad som känns rätt för hela gruppen.

För er som har chansen på en VM plats så är det en annorlunda säsong med VM in i april. Vad tänker du om det nya upplägget?
Det kommer att bli en lång säsong och det kommer att bli problem för aktuella spelare om de har spelat klart tidigt. Man ska väl inte säga något innan vi sett hur det blir men jag föredrar nog att VM går mitt i säsongen när alla är igång.
 
Tack för pratstunden och lycka till i de matcher som är kvar.
Tack så mycket.

Thomas Paschen2015-02-06 18:15:00
Author

Fler artiklar om Sandviken