"NIF är rätt klubb för mig att utvecklas i"
Alexander kramas om efter ett mål under en träningsmatch av sina lagkamrater. Foto: Angelica Öijerstedt.

"NIF är rätt klubb för mig att utvecklas i"

Inför säsongen 17/18 var Alexander Heinhagen inte bara ny i laget och klubben. Han var även färsk senior, när han nu ser tillbaks på sin första seniorsäsong är det med många bra erfarenheter och en stark utvecklingskurva. Så stark att valet av klubb inför den kommande säsongen var enkelt.

När en sådan ung lirare tar sig an seniorspelet i landets näst högsta serie på ett sådant sätt att man startar samtliga matcher man deltar i och till det presterar ett moget, fartfyllt och stabilt spel kan man lätt inbilla sig att klubbarna skulle stå på kö för att få denna ynglings underskrift till kommande säsong.

Det var även precis vad som skedde men för Alexander var valet till slut enkelt.
-Det var flera klubbar som hörde avsig och flera gav konkreta bud men det fanns för många skäl att stanna i NIF avslöjar Alexander som svarar i telefon med andan i halsen då han stått med klubba och boll och trixat på kvällskvisten.

-Jag trivdes väldigt bra både i laget och i föreningen. Jag fick även ett stort förtroende av tränare "PG" (Patrik Gustafsson Thulin) och övriga lagkamrater och då utvecklades jag även på plan. Detta var de största orsakerna till att jag stannade men Nässjö IF är även ett bra bandylag men bra förutsättningar i.o.m. Stinsen Arena säger Alexander som även tillägger:

-Jag spelar inte för pengarna, jag är inte i det stadiet i karriären, jag vill utvecklas så mycket som möjligt och bli så bra som möjligt, då är NIF den rätta miljön och klubben för mig.

Om sin första seniorsäsong
Många är de till antalet som påpekar att steget från junior till seniorbandy är stort men Heinhagen med nr 6 på ryggen och med Jönköping Bandy som moderklubb bevisar dock att det går att klara av detta steg galant.

-Det är verkligen stor skillnad på junior och seniorbandy, absolut och jag kände väl att för att kunna ta det steget så behövde jag speltid. Man behöver lära sig att hålla uppe tempot under matcherna och hela tiden driva på spelet. Detta pratade mycket Jakob Säleby om och någonstans tycker jag att jag lyckades med detta, till stor del så klart tack vare av mina lagkamrater säger "Alex" ödmjukt.

Ordet driv är återkommande i samtalet med unga Alexander, född 97 och även viljan att vinna och vara bäst. För att uppnå detta krävs det en stor insats inte bara fysiskt utan även mentalt

-Jag grubblar mycket och analyserar en hel del, både på gott och ont men det får mig att vilja framåt. Målsättning för laget är något vi tar tillsammans men givetvis vill vi gå upp efter att klubben kvalat uppåt fem år i rad. 

Vad är dina ambitioner rent individuellt då?
-Jag vill utveckla det som redan är mina styrkor, att sätta igång spelet och sätta mina lagkamrater i bra lägen men även så vill jag ta ett kliv i det offensiva spelet genom att våga gå mer själv också säger Alexander utan någon betänketid.

Vi samtalar vidare om NIF som lag och om de topptips som laget och klubben fick på fjolårets upptacktsträff för Bandyallsvenskan, något som inte är lika självklart i år. Men för Alexander är en toppplats ändå något självklart att sikta på.

-Vi ska bara vara ett topplag men för att lyckas med detta måste vi fortsätta utveckla det spel som laget spelar som påbörjades långt innan jag kom till klubben. Att många spelare deltar i spelet och att alla vill framåt och bidra vilket är ett måste i dagens härda och tuffa bandyallsvenska. 

Ord och inga visor alltså till dig som lagkamrat om du läser detta.
-Vi är ett ungt lag men väldigt bra skolade sådana och det finns utrymme i NIF för oss unga att ta för oss.

Rutin behövs, trots allt
Nässjö IF är en bra plats för unga att utvecklas på, det är vi överens om men även på den punkten att rutin trots allt behövs.
-Nu vet jag inte hur det blir med "Linkan" (Viktor Lindqist) men han behövs i laget och jag hoppas verkligen att han fortsätter i laget. Vi behöver hans och "PG:s" rutin och stöd.

Alexander skickar därmed en passning till sin kompis "Linkan" och innan vi säger tack och hej vill även Alexander passa på att hälsa till alla supporters i Röda Bollen.
-Det är riktigt roligt att spela inför Röda Bollen och de skapar ett fantastiskt tryck under matcherna. Jag ser så klart även fram emot kommande säsongs annandagsderby, det annandagsderbyt i år var den mäktigaste matchen jag spelat skriver NIF:s unga och starka mittfältare som tillägg i ett sms.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-04-25 22:12:58
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid