2017-12-30 14:00

Tranås BoIS - Nässjö
3 - 5

NIF tog sin sjätte raka derbyvinst mot Tranås Bois

Nässjö IF fick kriga för segern under slutdelen av derbyt i Tranås i eftermiddag i snöstormen. De 3-5 som til slut lyste på matchtavlan när slutsignalen gick var stabila siffror för ett klart bättre NIF.

Nässjö tog där med sin sjätte raka seger i seriesamanhang mot Tranås, inför blott 619 åskådare. Det måste väl vara tidernas lägsta publiksiffra i ett derby i Tranås mot NIF. Har Tranås bandypublik givet upp hoppet om sitt Bois, att de ska kunna slå Nässjö någon gång? Det var inte speciellt nära den här gången heller faktiskt. I första halvlek hade Nässjö totalkoll på matchens händelser och kunde gå fram till 3-0 efter 28 minuter.

"Linkan" har vaknat mot Bois
Viktor Lindqvist har tydligen kommit igång med sitt målskytte nu. I förhandsrefteratet sa han att han trivs att spela på arenan i Tranås. Nu blev det två mål från hans sida, 1-0 och 5-2, genom välplacerat prickskytte av "Linkan".

Fyra av hans totalt sju mål har nu kommit i de två senaste matcherna mot Bois. Lovar gott inför nästa tuffa bortamatch mot Gripen i Trollhättan.

- Vi kan alltid hoppas att mitt målsnitt står sig i den matchen i Trolhättan också. Tycker det blev lite onödigt spännande i dag. Vi har så många chanser i början av andra halvlek, innan snön började falla, att göra 5-1. Istället ger vi  bort deras reducering, 2-4, efter en missad bakåtpassning. Då blir det match av det här.

Lindqvist 5-2 kom i ett  väldigt viktigt läge när Bois flyttade upp mycket folk förstås för att komma ifatt målmässigt. Patrik "PG" Gustavssons Thulins hörnmål (NIFs tionde hörna) till 4-1 bara två minuter efter Bois reducering, också på hörna, var också pyskologiskt oerhört viktigt för NIF.

NIF bytte ut målvakts-nollan i halvtid
NIF-supportrarna på läktaren kanske blev oroliga när Jakob Säleby (förstemålvakt) satte sig på avbytarbänken til andra halvlek med 3-0 till NIF.

Var Säleby skadad eller sjuk? Reservmålvakten, fjolårsjunioren Jesper Cimen, fick hoppa in. Säleby har inga problem kan vi lugna alla NIF-supportrar. Säleby avslöjade också efter matchen att han aldrig varit med om att torska mot Tranås.

- Vi diskuterade faktiskt om våra målvakter redan innan matchen. Om vi hade ett bra resultat i halvtid skulle de få dela på derbyuppdraget. Cimen som är en duktig och lovande målvakt måste också ges chansen i hetluften, sa målvaktstränaren Magnus Jansson.

- Jag fick stå hela matchen hemma mot Kungälv när vi vann. Det här var min andra chans den här säsongen. I fjol fick jag också några chanser i A-laget när jag var junior. Jag var inte helt oförberedd att det skulle bli så och kunde sitta och ladda på avbytarbänken i första halvlek. Att få spela mot Bois var en höjdare. Jag fick lite mer att göra än Säleby i första halvlek, tyckte Cimen.

Skönt att kämpa ner Bois
Redan två minuter in i andra halvlek fick Hampus Karlberg i Bois kanonträff på hörna (Bois fjärde) upp i nättaket nära krysset. Ingen målvakt i världen hade tagit den pärlan. Bois hade tio hörnor i andra halvlek, bara tre i första. NIF hade nio hörnor i första och fem i andra. Bois hade önskat "sketväder" för att ha större chans på hallaget NIF. Snö blev det i mer än halva andra halvlek.

- Rätt skönt att spöa dem i två olika "väglag". Det är härligt att vinna också när vi kämpar ner dem. Det fick vi göra när vi inte kunde avgöra på alla våra fina chanser innan snön. Två raka vinster mot Tranås smäller högt och det spelar ingen större roll hur vi vinner derbyn, sa NIF:s duktiga libero Viktor Svensson.

Många starka kort i lagmaskinen
Viktor var en av de allra bästa NIF-spelarna tillsammans med spelande tränaren Patrik "PG" Gustavsson Thulin. Men NIF som lag är starkt och helt enkelt ett nummer större än årets Bois-upplaga. Det är många som jobbar oerhört duktigt lite i skymundan av målskyttar som Gustav Enhagen, Kristian Hagen och Alexander Heinhagen.

En spelare som Linus Nilsson håller också sitt snit som målgörare i varje match nu. 3-0 kom på en härlig direktstyrning när Viktor Hulthammar drog loss på kanten och hittade Linus med en perfekt passning framför Christian Boman i Bois-målet.

- Jag håller med att det är stabilt över hela linjen och speciellt i första halvlek då vi inte ger dem lillfingret ens. Nu gäller det att ladda om till topmötet mot Gripen borta på onsdag, sa spelande tränaren Patrik "PG" Gustavsson Thulin.

"PG" missade straffen
I slutminuterna fick NIF en straff sedan Viktor Hulthammar varit igenom. "PG" drog straffen utanför. Det var NIF-tränarens första straffmiss i år. I fjol missade han en enda över hela säsongen.

- Vi får väl lägga den som den årliga missen då och göra mål på resten av våra straffar, sa "PG" med ett leende.

Glädjen i NIF stod högt i tak inne omklädningsrummet och Röda Bollens supportrar gav som vanligt laget ett bra stöd från läktaren. Men det var förstås tråkigt att det inte ens kom tusen personer på ett derby mellan Tranås och Nässjö.

Mål, Nässjö: Viktor Lindqvist,  2, Patrik Gustavsson Thulin 2, Linus Nilsson.
Tranås: Hampus Karlberg, Adam Rudell, Jimmie Magnusson.