Ny bandybok!

Min nya bandybok är nu klar. Den heter "ÖSK:s fantastiska 50-tal"

 
Nu är min tredje bandybok klar. Den heter ”ÖSK:s fantastiska 50-tal” och är berättelse om ÖSK:s bandylags resa från 1947 och fram till 1959 när man spelade hela 6 SM-finaler och tog 3 SM-guld. Berättelsen bygger på Sven Bergströms frus klippalbum där hon så omsorgsfullt samlade tidningsurklipp från hela Svens karriär. En karriär som sammanföll med ÖSK:s första storhetsperiod i bandy.
Mina två tidigare bandyböcker heter ”Bandy som livsstil” och ”12 legendariska bandylag”. Alla tre böckerna kan beställas via mejl robert.erickson@hotmail.com. Det går också att beställa via förlaget gml.se dock ej ”Bandy som livsstil”.

Jag blev censurerad av svenska fans när jag i vredesmod skrev en artikel om AIK:s förslag att bryta Sveriges längsta idrottstradition SM finalen i bandy och ersätta den med 7 SM finalmöten. Det var kanske lika bra att svenska fans tog bort min artikel. Det är aldrig bra att skriva något i vredesmod. Dock rent sakligt så är förslaget från AIK lite i linje med deras pubertala framtoning. Man åker runt med en matchtröja där det står ”vi går för guld”, man lägger förslag som visar på total historisk okunnighet och naiv nonchalans. Lite som att gå in på Nobelfesten i mjukisbrallor och en urtvättad T-skirt och högt och tydligt skålat för republiken när Kungen gör entré. Balt, tycker säkert en del men de flesta skakar på huvudet och undrar vad katten har släpat in. Andreas Tagg tog inte oväntat på sig mjukisbrallorna. Hoppas bara att historielösheten inte får fotfäste på någon högre nivå. SM finalen är kanske det finaste vi har i Svensk idrott, att ta bort den är ett brott mot Svensk idrott. De finns också en demokrati aspekt i det hela. Hela Sveriges bandyfamilj träffas i Uppsala under en helg i ett enda stort mingelparty av färgsprakande halsdukar i glada vänners lag. Kan det bli bättre?

I min förra artikel i svenska fans så hoppades jag på att vi skulle fortsätta att ha så extremt låga dödstal i covid 19 som vi hade enda till för två veckor sedan. Dock blev det inte riktigt så, från att ha legat på 2 döda per dag i flera månader så gick dödssiffran upp till 12 per dag förra veckan och 20 denna vecka. Man kan förstå att det blev lite panik i idrottssverige. Dock kan man med fog säga att vi är inte ens i närheten av siffrorna från i våras, inte numerärt och framför allt långt ifrån procentuellt. Antalet civid patienter som vårdas på intensiven är ganska konstant och har inte just ökat något de senaste dagarna. Det är ju bra. Hoppas att vi nästa vecka får en nedåt gående trend så att vi kan börja släppa på lite mer folk på matcherna åtminstone i mitten på december.
5 Allsvenska lag vill ändra på serieupplägget, inget beslut är ännu taget så vi räknar med att ÖSK spelar premiär i Ljusdal på lördag om en vecka. Är man för konspiratoriskt lagd om man påpekar att 4 av de fem lagen som inte vill spela serien med normala upp och nedflyttningsförfarande är att räkna som bottenlag och riskerar nedflyttning om de spelar serien? Knappast en tillfällighet. ÖSK, Gripen, LAIK, Ljusdal och Rättvik vill spela som vanligt. Kanske dags att lägga in en protestlista mot protestlistan?

Jag noterade också att första paret ut i bandysverige i år blev Östersund BS mot Gymnasieskolan Vox i Edsbyn. Föga oväntat vann Östersund med 10-1. Kanske inte en värdemätare att krossa ett gymnasiegäng men det var ändå lite starkt av Östersund tycker jag. Skutskär och Borlänge räknas väl fortfarande som favoriter i norrettan men jag hoppas lite på Östersund. Det vore kul med ett elitlag från Norrlands inland i bandy.
 
 

Robert Erickson2020-11-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Örebro