Ny match, nya möjligheter

Ledning för Hammarby och en måstematch för SAIK på Zinken. SAIK måste hitta tillbaka till farten och kombinationerna i anfallsspelet för att få klarare målchanser. Tufft läge? visst, hopplöst? absolut inte!


En tanke efter rond 1 är att Hammarby var lite mer inne i slutspelsbandyns intensitet, det gick kanske lite för lätt för SAIK i kvartsfinalen. Hammarby var alerta och störde SAIK högt i banan och de var disciplinerade och var hemma med laget när SAIK tog sig förbi första styrningen. Där måste SAIK hitta nycklar för att snabbt och säkert ta sig förbi främst Gilljam och Spjuth som försökte jaga SAIK redan nere i SAIK:s straffområde, vilket gjorde att farten bromsades redan där. När SAIK inte kunde göra som tänkt sig så kom åkningar och passningar i otakt och det såg riktigt trögt ut mellan varven.

9-6 i hörnor till SAIK, men 2-0 i hörnmål till Hammarby! SAIK får inte till hörnorna. Ruset hinner ut och läser rätt. Från läktaren ser det ut som om inspelen är för lösa vilket ger skyttarna lite tid. Och vart är hörnvarianterna? SAIK måste få till hörnskyttet. I de här täta matcherna måste man få utdelning för att få övertag på motståndarna.  
 
Det som varit ett orosmoment för oss Saikare, utomhusbandy, har i år inte varit något att snacka om. Vädret i morgon ser ut att bli bra. Runt noll, ingen nederbörd, lite vind. Som bäddat för bandyfest och en perfekt måndag för något S-märkt att bli hjälte. 

Thomas Paschen2015-03-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Sandviken