Nyförvärv från elitserien står beredd att ta plats i NIF-målet

Nässjö IF har löst målvaktsidan efter det att rutinerade Jakob Säleby bestämt sig för att sluta spela bandy. Den 23-årige Oscar Löfqvist presenterades i eftermiddag av NIF-ledningen på Blå Knuten som nyförvärv från grannklubben Vetlanda BK.

Oscar har kamperat med två andra målvakter i VBK den senaste säsongen i elitserien, David Borvall och Philip Svensk.
-  Det var bara Borvall som fick stå i elitserien, både Svensk och jag kompenserar det med att vi fick riktigt tuff och bra träning i ett elitserielag som VBK. Nu när NIF hörde sig för om mitt intresse för spel hos dem var det inget att tveka över, menar Löfqvist som fyller 24 i augusti månad.

Fem säsonger i A-lagstruppen
I fem år har han gett sig själv chansen i VBK:s A-lagstrupp. Säsongen 2016/17 så vaktade han målet i nära 15 elitseriematcher för VBK. Kontraktet som Oscar nu skrivet på för NIF är över 1+1 år. 
- Jag bor sedan en tid tillbaka i Jönköping med min sambo, då passar spel i NIF riktigt bra. Jag känner också spelare som Martin Linqvist, Oscar Bouveng och Alexander Heinhagen sedan deras tid i VBK. Har även spelat med Patrik "PG" Gustavsson Thulin en säsong när han fanns i VBK.

Fyra namnteckningar kvar
"PG" menar att NIF får en ung, fast mycket rutinerad målvakt, som fått sin utbildning i VBK med fem A-lagsäsonger där, sedan han tog steget upp från Vetlandas juniorled.
- Jo, så är det ju. Vi mötte Oscar på försäsongen när han var utlånad till Jönköping. Jag tycker han bommade igen då och var riktigt duktig. Vi har fått en målvakt som redan har kommit långt men samtidigt har en hög utvecklingspotential. 

NIF-tränaren tycker att spelarmaterialet ser starkt ut redan, även om rutin tappats i målvakten Jakob Säleby och ryssen Anatoly Suzdalev. Själv har "PG" inte skrivet på ännu som spelande tränare men påpekar att det bara är små deltaljer som ska justeras innan han gör det. Målvakten Jesper Cimen, backen Albert Stein, plus rutinerade anfallaren Viktor Lindqvists namnteckningar saknas också. 

- I Albert Steins fall kan det handla om vidare studier så vi måste vänta där. Övriga tre är jag mycket optimistisk inför en fortsättning i NIF, säger Jan Hallenborg i NIF.

Såg NIF i kvalet
Målvakten Oscar Löfqvist var NIF:s första nyförvärv och frågan är om det blir mer?

- Vi får avvakta och se, jag kan inte svara på den frågan i dag. Vi har redan gott om spelare klara, svarar Hallenborg.

Oscar kommer alltså att pendla från Jönköping och går nu sista året på sin utbildning på Träcentrum i Nässjö.
- Många juniorer i VBK är JSM-vinnare, men faktiskt inte jag. Var med de åren när vi ofta åkte ut i semifinalen och är väl en unik VBK-junior på sitt sätt eftersom så många plockat hem ett JSM-guld under årens lopp, säger Oscar och skrattar gott.

Han har också varit utlånad till seriekonkurrenten Åby/Tjureda tidigare och känner så gott som alla spelare där.
- Det blir förstås en höjdare för mig att möta Åby/Tjureda. Vi får väl ta revansch för årets förlust som NIF noterade hemma mot Åby. Oscar gillar att plocka hem mycket bandymatcher på nätet och gjorde så också när NIF kvalade den här säsongen till elitserien.

- Då visste jag inte att jag nu i april månad skulle skriva på för NIF. Jag var skadad under en och en halv månad mitt under denna säsong. Det gjorde väl sitt till att jag aldrig fick chansen i år i elitserien. Men nu är jag rejält sugen på att visa vad jag går för i NIF. 

Morbror "Putte" har lyckönskat
Noterbart är att Oscars morbror är VBK-tränaren Parik "Putte" Johansson som förstås fortfarande har lite hjärta kvar i NIF som tidigare tränare.
- Han har lyckönskat mej och tycker att det var bra att jag tar chansen nu i allsvenskan hos Nässjö IF.

Den 23 april börjar NIF med träningen. En lång försäsong alltså innan allvaret börjar i Bandyallsvenskan. Oscar vet att NIF har kvalat fem raka år till elitserien, lika många år som han funnits med i VBK:s A-lagstrupp.

Kanske sjätte gången gillt nu för NIF med Oscar?
- NIF siktar väl alltid mot toppen i den allsvenska bandyn. Det blir säkert många roliga matcher i den här serien, inte minst mot Åby/Tjureda för min egen del. Klassiska derbyn mot Tranås är förstås alltid en höjdare i Nässjö. NIF var inte ensamma i kampen om att få Oscar till sig i målet. Men den dragkampen vann NIF.

 

Thomas Holmqvistchristoffer.darell@outlook.com2018-04-07 15:38:50
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid