PG uppdaterar statusen kring truppen
Patrik Gustafsson Thulin har stark tilltro till sin trupp och ser intressant på dess utveckling. Foto: Angelica Öijerstedt.

PG uppdaterar statusen kring truppen

För ca 3 veckor sedan berättade en talesman för sportgruppen inom NIF att man låg nära att få underskrifter från två nyförvärv. Spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin som fr.o.m. augusti är anställd att på heltid arbeta kring NIF och bandyn i staden uppdaterar nu vad som hänt sedan dess.

Av de två som klubben hoppades skulle skriva på för klubben är båda två inte längre aktuella, PG berättar.
-Det gick inte som vi ville kring dessa två spelare av olika anledningar även om klubben kommit långt i arbetet med att få dessa underskrifter säger PG och poängterar att klubben absolut inte tänker värva bara för att värva och att han har stor tillit till den generationsväxlingen som nu pågår i klubbens representationslag.

-Det är flertalet som är på gång framåt och är nära att ta nästa kliv och då måste de få utrymme att göra detta och få ta ansvar.Spelarmarknaden inom bandysverige är verkligen inte stor och vi vill ha individer som passar in i gruppen även utanför plan och inte bara på, just nu ser vi ingen sådan i sikte.

Är truppen därmed stängd?
-Nej, dörren står på glänt kan man säga där vi är öppna för spelare med de kriterier jag tidigare nämnde men vi spanar inte aktivt varje dag om man ska uttrycka sig så.

Låg snittålder och rutintapp
I tidigare artikel har vi nämnt här på Svenskafans att NIF:s trupp har en snittålder på 21,3 år och då är PG på 34 inräknad. Med valet att inte förlänga Anatoly Suzdalev som fyllt 40 och tappen av Viktor Lindqvist, 32 samt Jakob Säleby, 34 så finns det såklart fog för den kritiske att påpeka att rutin saknas i denna unga trupp.

-Det är ett åldersmässigt och rutinmässigt tapp, så är det säger en ödmjuk PG men som verkligen vill framhålla att det är i ett intressant skede som A-truppen befinner sig i.

-En trupp måste någon gång förändras och gnistan ska hållas vid liv. Så är det och visst, man kan inte ha samma krav på en 18-åring som på mig som varit med ett tag och det kommer att bitvis svaja under 22 omgångar. För att ta fram en gammal klyscha så gäller det för oss att hitta vårt spel och vår väg framåt, att tänka nytt och våga.

-Man ska verkligen ha klart för sig att vi har tillräckligt med kvalité i truppen för att vinna många matcher och vi sänker inte "guarden" på något sätt. Det går heller inte att jämföra årets trupp med fjolårets, det var då och nu är nu, vi ska göra detta riktigt bra.

Ev. tillskott i staben
Som huvudtränare är det sedan länge klart med PG men diskussionerna kring resten av ledarstaben fortgår.
-Med Kent Andersson som verkat som assisterande träanre i flera säsonger är vi nu närmare en lösning än vad vi var för några veckor sedan och det känns hoppfullt, vi vill ha kvar "Bingen". Sedan tittar vi efter ett ev. tillskott ytterligare i staben avslöjar PG som dock inte vill gå in på specifika namn innan saker blir klara.

-Sommaren är tid då mycket händer, det märkte vi inte minst i fjol där vi tappade två kontrakterade spelare mitt i sommaren och truppen kan fortsatt förändras fram tills vi går på is.

Ökad träningsdos
Mot motsvarande period i fjol har PG med fystränare Anton Arin ökat på med ett pass/veckan under försäsongen samt tryckt extra på de individuella passen.
-Vi har ju ökat träningsdosen en del och arbetar med intervaller i olika steg. Vi kör även en periodisering med tuffare i 3 veckor för att växla ner en aning vecka 4 för att sedan börja om cykeln på nytt förklarar en spelande tränare som hela tiden är öppen och sugen på att utveckla arbetet kring truppen. Totalt blir det 5-7 pass/veckan.

-I grunden har vi samma filosofi kring tärningen med Anton Arin i spetsen som vi rättar oss efter. Vi har bestämt oss för vad vi vill göra och förtroendet för varandra är 100%. Vi har även startat med att träna tillsammans med juniorlagen 1 gång/veckan för att underlätta övergången till seniorbandyn och även för att få ytterligare koll på de som knackar på A-lagsdörren.

-Just kring träningsfilosofin och spelidén har vi samma tänk genom föreningen från P16 och uppåt och i mitt kommande arbete med bandyn på heltid får jag ytterligare chans att ha koll på och forma talangerna och spelarna i tidig ålder men detta måste också få ta sin tid.
 

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-05-29 11:13:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid