Redaktionen noterar #3

Redaktionen noterar #3

Utan vidare djupanalyser noterar redaktionen händelser kring Nässjö IF och Bandyallsvenskan

  1. VÅR kapten Linkan. Det spelar ingen roll att Viktor Lindqvist lämnat för rivalen i grannkomunen. Det kommer alltid kännas som liknar en sur uppstötning varje gång jag ser honom med de gulas klubbemblem. Det spelar ingen roll om han sänker oss fullständigt när han möter oss 9 september i en inplanerad träningsfight. Berättar man sitt beslut för supporters före media. Tränar man på gym i sin hemort Nässjö och lämnar sin nya arbetsgivares klubbkläder hemma av respekt för supporters i RB och hemorten. DÅ, då är han alltid vår kapten Linkan. 
  2. På tal om kapten, i en omröstning i RB:s medlemsgrupp på ansiktsboken fick medlemmarna möjligheten att rösta på vem de helst skulle vilja se som ny kapten i NIF. I skrivandets stund leder Victor Svensson som redan efter en säsong i moderklubben alltså blivit snabbt populär.
  3. Västanfors IF har redan tappat seriens mest produktive anfallsvapen i Klas Nordström och nyligen Jesper Flodström. Därtill svårt att rekrytera nya krafter då båda tidigare avtalspartners i Tillberga och Västerås nu samarbetar med varandra. Då är "Fläkten" ett lag för nedre halvan redan i juli månad.
  4. Filip Bringe är alldeles för bra för att spela i Åby/Tjureda och kanske t.o.m. Bandyallsvenskan.
  5. Att AIK:s satsning är häftig och ett framtida 08-derby mot antagonisten Bajen är precis var sporten behöver för att ta ny skjuts både på och utanför planen.
  6. Lidköpings AIK kommer och bli seriens största positiva överaskning då storebror Villa har så stark trupp att man har starkare namn till övers och med sitt redan starka mittfält blir Laik tvåa i antalet producerade mål framåt efter Gnaget, AIK. Kom ihåg vart ni läste det först.
  7. Att det blir oerhört spännande vad satsningen på anställningen av PG inom NIF kan ge för resultat kring utvecklingen av de starka juniorerna som kommer underifrån. Ödmjukhet och beredd att ta en motgång eller två är ledande begrepp för de yngre.
  8. Att sport kan vara allt annat än lek och underbart när man ser Sebastian Larssons spängdröda ögon efter förlusten mot England i fotbollens kvartsfinal i VM. Många smärtsamma ögonblick har sporten bandy även givit mig men påminnelsen om att det är 1289 dagar sedan Tranås BoIS vann ett derby mot NIF, de blåe får en att le vidrigt självnöjt och se fram emot att dagarna tickar på än mer.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-07-07 18:36:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid