Redaktionen noterar #4

Redaktionen noterar #4

Utan vidare djupanalyser noterar redaktionen händelser kring Nässjö IF och Bandyallsvenskan

Efter en välbehövlig och groteskt välförtjänt semester återvänder redaktionen till tangenterna, denna gången med fokus på försäsongen.

  1. Med hög svansföring och uttalad serieseger på första försöket till trots gör resultat som 5-3 (vinst förvisso men avgörande först i slutminuterna) mot Rättvik och oavgjort 7-7 mot brandskattade Peace & Love City (tappad 7-1 ledning i halvtid) att AIK Bandy ser högst mänskliga ut. Vad gör 2-3 säsonger av missade seriesegrar med denna värvningscirkus (12 nyförvärv) som saknar påfyllning från egna led? Nä, ni får nog ta den där seriesegern direkt faktiskt, annars osar det död råtta.
  2. Gripen imponerade med blott en uddamålsförlust mot ryska Baikal (4-5) men förlorade sedan två dagar senare mot Kungälv (2-5) som ifjol fick kvala sig kvar i serien. Härliga svajiga försäsong!
  3. Förssäong med tävlingsmoment. Allsvenska Supercupen har börjat och är ett välkommet och bra tillskott i det format som i år gör sin andra upplaga. Det behövs mer tävling och fler delmål för att orka hela vägen upp till lagen i serien våningen över. 
  4. NIF då? Jo, 1 vinst och 2 förluster. Vinsten kom mot Lidköping AIK första gången man stod på stor bana. Förlusten mot Gripen knapp och bottennapp i första halvlek. Förlust igår mot Gula BK, ett lag med ruggigt fart som alltid men som kändes märkbart försvagade av sina flyktade storstjärnor. Ja jag vet, de hade två nya lovande finnar på vift denna dag men förutom dödliga mål i rätt lägen av matchen (2 snabba i inledningen av varje halvlek och direkt efter ett NIF-mål) och en ruggig acceleration i rören så känns Gula BK lika mänskliga i Elitserien som AIK i dagsläget ger intrycket av att vara i Bandyallsvenskan.
  5. NIF:s försvar. Endast två mål igår framåt men det jag funderar mest på idag dagen efter (utan någon som helst baksmälla eller färgad förvirring) är NIF:s försvar. Avslutande 30min i första är NIF bättre än sina antagonister från grannkommunen och har bra koll på deras höga fart på kanterna och snabba omställningar men siffrorna var tillslut för stora och det gick alldeles för enkelt vid flera mål och då syftar jag inte på självmålet i slutet. Dock visar berg och dalbanan att försvaret har en nivå till att visa upp. Och jag är inte beredd att tycka att Martin Lindqvist ska flyttas tillbaka till halven. Tror denna genomtrevlige snubbe på sig själv har även han en nivå till inom sig som behövs i offensiven. Dessutom ser ett nyförväv i Victor Friman spännande ut defensivt, än mer när han vågar ta ut svängarna och utmana framåt på sin ytterhalv-position.
  6. Smålands Dagblad med Fredrik Johansson, oj. Gårdagens derby och två lokala lag med varsin supporterskara och långa livslängd med kultur djupt rotade på båda sina orter till trots. Artikeln handlade till 90% om ett lag. Laget i gult. Kom igen, det är fler än mig som inte bryr sig om vilket lag tidningen och Fredrik håller på utan vill läsa en artikel från någon som inte valt sida. Vinklingen om en bänknötare i Adam Rudell som gör 4 mål är bra stoft, absolut men då i en egen artikel. Att köra "safe" och bara ge de högst rankade lagen solljus innebär inte per aotomatik att ni träffar fler läsare. Sedan bidrar ni aldrig till någon häftigare artikel som faktiskt handlar om en resa uppåt och framåt i seriehierakier. Alla ska veta sin plats, enklast så om ni frågar SMD och Fredrik "Safe" Johansson.
  7. Vad sugen du är nu att kommentera i gästboken och såga mina inlägg på punkt 4 och 6! Gör det, gästboken är öppen.
  8. De unga stjärnorna med mycket speltid. Oskar Hulthammar, Linus Jönsson i NIF (saknades igår p.g.a. landslagspel där han gjorde 5 mål i helgen), Max Mårtensson i Tillberga, Anton Heinulf i Gripen, William Arvidsson i Laik. Ja, jag kan fortsätta i evigheter. Dessa spännande och potentiella stjärnor ger en dimension till i bandynörderiet och hetsar på framtidstron.
  9. Klas Nordsström kan ha fått en utmanare om poängligatiteln. Niklas "Messi" Eriksson är brutal i sina avslut (6 nya mål igår) och blir otroligt viktig för nykomlingen Katrineholm som inledningsvis av säsongen verkar ha fått ihop sitt hopkok av hemvändare och lokala spelare helt ypperligt. 

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-09-10 10:47:22
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid