SAIK vände i Lidköping

Det ska till starka nerver när SAIK möter Villa. Idag ledde Villa med 3-1 i paus, 5-4 med drygt 20 min kvar, men SAIK vände och vann med 7-5 och Daniel Mossberg får utses till matchvinnare med 3 mål.

Stefan Söderholm, grattis till 2 sköna poäng!
Tack ska du ha.

2-0 till Villa efter 10 minuter, hur tacklar man den starten?
Vi tar det ändå bra, vi följer vår taktik och fortsätter med det vi bestämt. Andra målet är olyckligt, då kör Dennis omkull när vi är på väg framåt. Det var ganska mycket omkullåkningar i matchen.

Det ser man ibland, beror det på att isen släpper?
Jag vet faktiskt inte, i Lidköping brukar isen vara mjuk och då får man bra grepp. Nä jag vet inte.

Sedan har ni ett spelövertag men det är ändå hemmaledning 3-1 i paus.
Det är väl en jämn halvlek kan jag tycka, Linus, Patrik och Erik har varsin chans som det normalt blir mål på. Linus gör ett mycket fint mål och sedan strular Dennis och Mossan till det så Bryngel blir fri på straffpunken och gör 3-1, då kändes det tungt.

Sen är andra halvlek dramatisk, ni kvitterar, hamnar under och vänder och vinner.
Hela matchen är väl lik den som var hemma i Sandviken, bra fart, mycket mål och mål på bjudningar. Vid 5-5 så fick vi tillbaka en bjudning när Erik stjäl bollen av Andreasson och blir fri.

En seger som stärker självförtroendet kan man tro?
Ja otroligt skönt att vi är metodiska i både anfall och försvar oavsett hur resultatet är. Ibland blir vi lite ivriga om vi hamnar under men nu håller vi oss till vår plan hela tiden. Det är klart det är skönt att vi lyckas vända en svår match på bortaplan, det stärker oss.

Jocke Bergman skadad, vad vet ni?
En kaka, vi får se när han kan spela igen.

Vi måste prata lite Kina också, häftigt eller jobbigt med en resa runt jorden?
Jamen visst är det häftigt. Visst finns det en risk att resan tar lite energi men vi är så tränade så det ska vi klara. Vi tycker att vi har ett ansvar att sprida bandyn och när vi fick frågan så tycker vi det är en ära att ställa upp.

Men ni har tre man i A-landslaget och 3 i p19 landslaget, vilka spelare fyller ni på med?
Albin Airisniemi och Hannes Edlund från våra duktiga juniorer blir med.

De spelare som följer med till Kina istället för att spela med landslaget då, förändras deras möjligheter till VM-spel?
Om de är med i rysskamperna eller inte ska inte spela någon roll, det gäller för alla aktuella spelare att prestera i serien och i slutspelet.

Berätta lite mer om kinaresan!
Vi åker på torsdag kväll, landar på fredag och då ska vi träna. Vi kommer att vara 17-18 mil utanför Peking. Matchen är på lördag och då ska vi spela på en bottenfrusen sjö där Kineserna haft vintersport i flera hundra år, något som liknar bandy så på sätt och vis kommer sporten hem. På söndag besöker vi kinesiska muren och ett stort varuhus i Peking innan vi flyger hem och är i Sandviken på måndag kväll.

Då hörs vi efter resan och jag önskar lycka till på måndag och lördag!