Seger i kavaj

ÖSK tog den enklaste segern någonsin i onsdags. 2 poäng utan att ens spela därför att IFK Kungälv envisas med att lämna w.o. när de ska spela bortamatch

Seger i kavaj
En inställd match är också en match, för att travestera Ulf Lundell efter den inställda konserten i Borgholm för ca 30 år sedan. Dock fick den inställda matchen mellan ÖSK och IFK Kungälv en segrare. ÖSK vann nämligen matchen i kavaj då IFK Kungälv hårdnackat fortsätter att lämna w.o varje gång de ska spela bortamatch.

Eftersom Svenska bandyförbundet tog beslutet att inget lag ramlar ur Bandyallsvenskan detta år så struntar Kungälv i att spela bortamatcher. Kungälv ligger som bekant sist i Bandyallsvenskan och det är ju inte så jävla kul att åka land och rike runt och förlora hela tiden, därför lämnar man med bandyförbundets goda minne w.o. i alla borta matcher. Att man sedan skyller på coronan är väl mer lite tragikomiskt.
Jag tycker det är synd att Kungälv utnyttjar bandyförbundets tillfälliga regler på detta sätt. Kungälv är en väldigt fin och aktad bandyförening, men nu solkar man ner sitt rykte en aning. Kungälv är ju den enda förening som har blivit tvångsnedflyttade från Elitserien, beroende på ekonomiska skäl. Man fick väldigt mycket sympati, med all rätt, när detta hände, därför att många i bandysverige ansåg att det fanns andra föreningar som fifflade med ekonomin och kanske hellre borde ha rykt. Nu tog bandyförbundet IFK Kungälv som ett varnande exempel, kanske därför att det var svårare att komma åt de stora elefanterna.

Hur som helst tog nu ÖSK den lättaste segern i år och står på 12 raka segrar. Ett fantastiskt facit hittills. Det är ju egentligen inte så mycket att skriva om en w.o. match mer än att poängen hamnade där de skulle. Därför tänkte jag citera en dikt som jag hittade på nätet för många år sedan och har läst upp för mina vänner vid några tillfällen. Tanken var att jag skulle ta med den dikten i mitt nyårsinlägg men då kom den så tragiska nyheten om Kjell Ljusbergs död emellan. Så håll till goda. Dikten är en travesti på Lord Tennysons Nyårsklockan. Jag vill påpeka att det inte är jag som har skrivit texten och jag vet ärligt talat inte vem det är men bra är den:

Match bandymatch
På bistra Annandagen
Mot isens blanka yta och markens snö,
den gamla isen lägger sig att dö.
Blås i bandypipan över is och läktare!
Spola den nya, glöm den gamla
I matchens första skälvande minut,
blås bort lögnens makt från världens isar
och blås in sanningen till oss som bandy älskar.
Bandyspelaren, spela våra tankar ut ur sorgens häkten,
och ruset blir till glädje för en sargad publik.
Spela hatet ut emellan hockeyhulliganer
och spela bandyförsoning in till jordens släkter.
Spela ut det lag som dödsdömt räknar sina dagar
och forngestaltningar av split och kiv
Spela in ett ädlare, ett högre lag med bättre syften, mera rena drag
spela ut bekymren, sorgerna och nöden och spela den frusna årstiden
åter varm.
Spela ut publikens jubel, spela till hejarklacken, skaparglöden.
Spela ut den stolthet som blott räknar anor, förlorare, profitörer, kulturförgörare.
Spela in det rätta på triumfens is och spela till seger, bandykulturens fanor.
Match bandymatch
och ishockeyns krankhet vike
Det dagas, bandyn fram i styrka går!
Spela ut, spela ut, de tusen ishockey åren.
Spela in den tusenåriga bandyns rike!
 

Robert Erickson2021-01-08 22:31:19
Author

Fler artiklar om Örebro