Semifinal 1 SAIK-Hammarby

Semifinal 1 SAIK-Hammarby

SAIK-Hammarby i slutspel! Det dallrar av gammal dramatik vid blotta tanken. I min sammanställning häromdagen ser vi att det varit både ruskigt dramatiskt och tämligen överlägset när lagen möts tidigare. Åt båda håll.


SAIK hade Bajen i två raka semifinaler 2011 och 2012 och vann i tre raka matcher mot ett Bajen som då vek ned sig ganska enkelt efter jämna första matcher. 2013 tog Hammarby en gruvlig revansch då man piskade in 4-0 på ca 10 minuter i början av finalen. I år har lagen var sin hemmavinst i Elitserien.

Jag känner i maggropen att det här kan bli dramatiskt, jag hoppas det blir dramatiskt. För jag tycker det ska vara nerv i idrotten, det är väl hela grundidén?
 
Motståndarna Hammarby
Hammarby har som vanligt haft en trasslig höst med dåliga träningsförhållanden. Efter en trög start på serien så kom man igen och tog sig i slutskedet upp på en 4:e plats. Laget har varit drabbade av 2 långtidsskador (Rutqvist och Pizzoni- Elfving). Under året har Adam Gilljam 33 mål, Jesper Jonsson 19, Kalle Spjuth och Stefan Erixon 16 varit lagets bästa målskyttar. Gilljam och X:t har med 8 respektive 6 mål varit vassast i kvartsfinalspelet. Hammarby inte gjort lika många mål som SAIK men man har fördelat målskyttet på många spelare och det är väl det som är Hammarbys styrka, man använder hela laget i spelet och är inte så beroende av att några spelare ska dra ett stort lass. De är ett organiserat och bra lag och jag får fundera djupt i mina bandyteoretiska kunskaper för att hitta några brister. Dåliga träningsförhållanden har Bajen alltid och till slut är de med i topp i alla fall så det kan vi glömma. Jag tror att det faktum att man inte kunnat spela ihop ett försvar är Hammarbys svaghet. De började med att Carl-Johan Rutqvist gick sönder, då fick man ändra och man har laborerat lite där med olika spelare. När nu David Pizzoni-Elfving är tillbaka efter skada så har han gått in som back och det är klart att Rimgård, Persson, Pizzoni-Elfving inte är helt synkade. Över fem matcher blir det avgörande tror jag, det kommer att bli tufft och hårt och det kommer att gå fort i de här matcherna. Det kommer också att bli många mål och då kommer SAIK att få fler chanser och göra fler mål och vinna till slut.
 
SAIK
Jag kör en snabb genomgång av SAIK:s säsong också. Laget tog ledningen i serien i första omgången och höll den sedan omgång efter omgång och trots svackan kring jul så höll man undan. SAIK:s 4 anfallare gjorde tillsammans 160 mål, fördelat på Nilsson 61, Pettersson 55, Mossberg 25 och Forslund 19. Minuterna innan kvartsfinalspelet skadades Patrik Nilsson och det är den skada laget drabbats av i år (Micke skadades förra året och har varit en bonus nu när han är tillbaka). I slutspelet har Pettersson 7 och Mossberg 4 mål varit de vassaste. Nu verkar Patrik Nilsson vara redo för match igen, en till som vara med och göra mål.
Som vanligt i den här årstiden har Säva varvat upp ordentligt och varit så där ruskigt bra. Ruskigt bra var också försvarsspelet mot Broberg med 3 insläppta mål på drygt 270 minuter, imponerande!

Ska jag ge mig på en gissning så tror jag att lagen vinner sina hemmamatcher och SAIK går till final.
 
 
 

Thomas Paschen2015-02-25 23:00:00
Author

Fler artiklar om Sandviken