Snöplig förlust mot Kalix.

Efter fyra raka förluster, kändes det dags för poäng. Det kändes bra till matchens sista skott kom. Otroligt tråkig förlust och det finns mycket som kan bli bättre.

Det började däremot bra. Inledningen innehöll bra spel och Tillberga tog ledningen med 0-1. Ett frislag lite utanför straffområdet, Rinat Shamsutov sköt och Robin Andersson petadeledningsmålet.
Efter de målet försämrades spelet. Tio minuter efter Tillbergas mål kvitterade Kalix till 1-1 genom Christoffer Norin.
Trots dåligt spel tog vi återigen ledningen. 1-2 från Kim Barklunds klubba.

Ställningen i halvtid var 2-2 och det efter att Olov Englund kvitterat för hemmalaget på en hörna. Med tanke på att spelet inte var de bästa från vår sida så var väl 2-2 ett bra resultat.

Dåligt spel i första brukar till viss del bli bättre i andra halvlek. Laget får tid till att prata ihop sig och ändra små detaljer som inte stämt första 45 minuterna.
Så var det inte i fredags. 13 minuter in i andra halvlek hade Kalix gått i från till en 5-2 ledning. Där såg det riktigt mörkt ut.

Men det hände något sista kvarten. Tillberga la i en extra växel och gick tog i kapp underläget och kvitterade till 5-5.
Första reduceringen kom ifrån Jimmy Janssons klubba. Ett skott från höger kant och det stod 5-3.
Andra reduceringen och kvitteringen kom båda från hörnlinjen. Tillberga har varit väldigt duktiga på att misslyckas med hörnorna, men när det väl gäller då sitter dem!
Robin Andersson och Måns Engström målskyttar för de målen.

Då återstod tilläggstiden och det kändes trots allt bra. I och med att vi inte spelade så bra som vi brukar var oavgjort bra.
Innan domaren blåste av matchen hann Kalix med att få ett frislag, precis utanför straffområdet. Självklart fick hemmalaget in bollen och vann matchen. En riktigt snöplig förlust och nu är det hela fem poäng upp till närmaste lag i tabellen.

Målskyttar Kalix: Christoffer Norin 2, Olov Englund, Erik Olovsson, Pekka Hiltunen, Johan Sundquist 1.
Målskyttar Tillberga: Robin Andersson 2, Kim Barklund, Jimmy Jansson, Måns Engström 1.