2021-12-26 19:00

Villa Lidköping - Västerås SK
4 - 5

Spelarbetyg: Villa - VSK
Magnus Jonebys insats premierades med högsta betyg.

Spelarbetyg: Villa - VSK

Västerås Sportklubb tog en oerhört skön och viktig seger borta på Isstadion i Lidköping under annandagskvällen. Återigen var det lagkapten Magnus Joneby som var ansiktet utåt för segern vilket värmer extra mycket i ett VSK-hjärta.

När startelvorna kablades ut en timme innan matchstart saknades flera spelare i båda lagen. Villa fick klara sig utan den fruktade backduon Martin Andreasson och Martin Johansson, och dessutom fixstjärnan Johan Löfstedt. Samtliga tre Villa-spelare hade testats positivt för covid-19 och fick därmed lämna återbud. I VSK saknades Tobias Holmberg av oklar anledningen.

Matchen var en svängig historia där det böljade fram och tillbaka genom hela matchen. VSK inledde piggt men var väldigt slarviga i passningsspelet och gav iväg initiativet till Villa. Efter underläge i halvtid gick Grönvitt ut i andra halvlek och var stenhårda i defensiven och väldigt effektiva framför mål.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 4
Släpper in Felix Phersons distansskott något enkelt men är utöver det mycket bra och nästintill felfri. Vackert utkast som leder till spiken i kistan och 5-3 till Grönvitt.

Jesper Hermansson: 3
Är precis som hela laget ganska slarvig i uppspelsfasen, särskilt i första halvlek. Spelar upp sig i andra halvlek och hanterar Edlund på ett bra sätt.

Max Mårtensson: 3
Tredje matchen i rad som Mårtensson får chansen på högerbacken och gör det bättre och bättre för varje match. MC19 hade kunnat valt att flytta tillbaka Joneby ner i backlinjen men kanske ser han en ny backtrio som den ser ut nu?

Rasmus Sjöström: 4
Mycket, mycket bra insats från liberon Sjöström som var säkerheten själv denna match. Täcker i vanlig ordning orimligt många skott och har bra koll på Edlund och gänget.

Oscar Gröhn: 2
Inte alls lika bidragande i anfallsspelet som tidigare och drar dessutom på sig två ganska onödiga utvisningar.

Joel Engström: 2
Godkänd men ganska anonym insats från Joel. Kvar på vänsterhalven trots att Spångberg var tillbaka i truppen men ser gärna att han flyttas högre upp i banan framöver.

Magnus Joneby: 5
Årets första högsta betyg delas ut och till vem annars om inte lagkapten Joneby. Blir matchvinnare med sina två otroligt viktiga och mäktiga mål som gjorde att VSK kunde lämna Lichen med två tunga poäng och en enorm självförtroendeboost inför kommande tajta spelschema. Kändes skrivet i stjärnorna att Joneby skulle kliva fram i en match av denna dignitet; annandagsmatch utomhus inför knökade läktare där kiren förmodligen flödade på bortastå.

Pontus Vilén: 4
Ännu en mycket fin insats av Vilén som senaste veckan presterat på en jämn och hög nivå. Andra-assist på mönsteranfallet som leder till 5-3.

Robin Andersson: 4
Sätter en hörna rätt upp i krysset som kvitterar Villas halvtidsledning. Slår även passningen till Joneby som kaptenen pangar upp i första krysset. Lilla menyn på Storken är inget man ser ofta vilket belönas med ett högt betyg.

Jesper Jonsson: 3
Lilla menyn även på herr Jonsson som får sätta spiken i Villas kista. Syns inte till jättemycket i spelet denna match men jobbar stenhårt i defensiven.

Daniel Johansson: 4
När VSK tar ledningen i andra halvlek är Danny DJ regissören till det hela. Driver fram bollen i mitten, sätter ut den till Vilén som trampar runt försvaret och serverar den tillbaka till DJ som kan lägga in den i öppen mål. Kombinationsspelet mellan dessa två herrar har vi inte fått se så mycket av denna säsong, men här fick vi en manifestation av hur det kan och ska se ut. Gör även han lilla menyn där han frispelar Jesper Jonsson till 5-3 VSK.

Kasper Sandgren: 2
Relativt anonym insats från Kasper som avlastar på halv och mittfältspositionerna. Trycker på vid ett par tillfällen med sin skridskoåkning men utan resultat.

Viktor Spångberg: 2
Fick inleda på bänken efter att ha varit sjuk och missat tre matcher. Matchades sparsamt och det märktes att Spångberg inte var i matchform, men ändå var det skönt att se honom tillbaka på planen.

Martin Landström: 3
Precis som Spångberg fick Landström inleda på bänken men fick mer speltid än Viktor. Även här märktes det att formen inte var på topp med flera märkliga bolltapp. Även här var det skönt att se Landström tillbaka i spel och förhoppningsvis slipar han på formen inför mötet mot Sirius på tisdag.

Figge Nilsson: 3
Jobbar stenhårt och är i denna match mer delaktig i anfallsspelet än tidigare. Har en riktigt fin sekvens i slutet av första där han serverar en passning som leder till farlig målchans.

Bortastå: 5
Det var ett stort gäng grönvita binjurar som hade tagit sig till Lidköping vilket var en fröjd att se. Villas patetiska klapp-anordningar som får en att fundera på om man är på ett PRO-möte eller bollhav på Leos Lekland överröstades av de grönvita hjältarna i VSK-klacken. Hatten av!


Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Många höga betyg men även en del lägre vilket jag tycker speglar matchen. VSK gör en bra match sett över 90min men det finns mycket att slipa på. Positivt är effektiviteten som har varit undermålig i flera matcher under hösten men som i denna var fantastiskt bra. Två hörnmål bland annat var väldigt skönt att se. Kan man vara en bråkdel av så effektiva som man var mot Villa framöver kommer många grönvita poäng att hämtas hem.

Redan på tisdag väntar formstarka Sirius hemma med flera bekanta ansikten i laget. Ted Bergström Heramb och Stefan Kröller återfinns i Sirius trupp och kommer nog vilja tuppa sig ordentligt mot sina gamla lagkamrater. VSK kommer in med en bra känsla inför matchen och är nog väldigt sugna på revansch efter haveriet på Studenternas tidigare i höstas.
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-12-27 15:14:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK